Hadelöv har nu flest hållna nollor i Elitserien

5 december 2011 17:00

I och med söndagens nolla slog en ovetande Andreas Hadelöv nytt rekord i Elitserien. 36-åringen är numera den målvakt som hållt flest nollor i Elitserien. "Jag var inte medveten om att det var så att jag slagit rekordet. Jag blev informerad om det först efter matchen av en journalist" säger han till Hockeyligan.se.


Efter söndagens nolla mot AIK blev Andreas Hadelöv den målvakt som haft flest nollor i Elitseriens historia. Söndagens nolla var hans 34:e i ordningen vilket betydde att han passerade den tidigare rekordhållaren Stefan Liv. Men Hadelöv hade ingen aning om att han slagit rekordet.

– Jag var inte medveten om att det var så att jag slagit rekordet. Jag blev informerad om det först efter matchen av en journalist. Men det är kul.

Vad tror du beror på att du slagit rekodet?

- Framförallt jag har spelat välidgt länge, vilket är en förutsättning om man ska slå rekord. Sen har jag spelat i många bra lag som får en att hålla många nollor, säger han och tillägger:

- Förr höll man inte nollan lika ofta, man hade inte samma förutsättningar och lagen var inte lika bra på att försvara sig. Bra försvarsspel som kan se till att lägena inte blir jätteheta. För det är så lite som krävs för att det ska bli mål, därför är man beroende av sina medspelare.

"Hoppas man kan hålla nollan igen"

Senast vann Skellefteå som sagt mot AIK på Hovet, slutresultatet skrevs till 2-0 och utöver Hadelöv var Bud Holloway matchhjälte med ett mål och en assist.

– Jag kom bra in i matchen, får en bra känsla i starten och sen tyckte jag att vi spelade bra. Vi bjöd inte på så mycket och AIK fick inte det flyt som AIK brukar få när de spelar bra, säger han.

Nu väntar Småland och Växjö på tisdag för västerbottningarna. Vilket blir lagens tredje möte för säsongen. Senast Skellefteå spelade i VIDA Arena vann man med 4-1.

– Växjö har många likheter med AIK. De har ett bra powerplay, tror jag, i vilket fall har de haft det. Ett par skickliga importer och bra spelvändningar. Vi får inte dra på oss några onödiga utvisningar.

Får vi se en andra raka nolla och din 35:e i Elitserien?
- Jag vet inte om jag spelar. Men får jag det hoppas jag att man kan hålla nollan igen. Inte ofta man lyckas med två raka, tror jag bara lyckats med det någon gång tidigare, avslutar rekordmålvakten.