Jimmie Ölvestad: "Vi siktar högt"

29 juli 2011 14:17

Djurgårdsveteranen Jimmie Ölvestad är laddad inför den kommande säsongen och forwarden tror på sitt DIF inför 2011/2012. "Vi känns solidare än förra året och vi har höga förväntningar på säsongen" säger Ölvestad till Hockeyligan.se.


Ölvestad har hittills hunnit med 454 elitseriematcher och totalt mäktat med 143 poäng och nu ser DIF-spelaren fram emot allvaret igen.

– Det ser bra ut. Det känns som att vi har ett homogent lag. Gustaf är tillbaka i målet och backbesättningen ser jättebra ut. Det känns som att vi är solidare än förra året. Vi siktar högt och vi har många bra matcher på oss att spela in oss. säger Ölvestad och fortsätter:

- Ifjol fick vi inte riktigt ut vad vi ville. Men samtidigt var vår kvartsfinalserie mot Luleå väldigt jämn och visst var det bittert att förlora den sjunde och avgörande matchen. Speciellt med tanke på att vi ledde med en och en halv minut kvar av matchen och sedan förlorade i sudden.

I vintras hämmades forwarden av ett ljumskbråck och hann därför bara spela 34 elitseriematcher samt ett fåtal slutspelsmatcher. Men nu ska 31-åringen vara fit for fight för det som komma skall.

- Absolut. Det kändes jättebra i de matcher jag hann spela i slutspelet och det är ingenting som kommer att hämma mig nu.

Förutom målvakten Gustaf Wesslau har Djurgården bland annat värvat backarna Daniel Tjärnqvist och Kyle Klubertanz samt anfallsspelarna Jonas Almtorp och Mattias Carlsson. Hur ser du på årets upplaga av DIF?

- Gustaf blir nyttig i målet, backsidan känns som sagt väldigt bra. Tjärnqvist är en enormt rutinerad spelare och han kommer säkert att vara en av elitseriens bästa backar. Sedan har vi många hårt arbetande forwards. Förhoppningsvis kan vi också få lite spridning på målskyttet.

Er stockholmsrival AIK tog sig som bekant till semifinal senast medan er resa tog slut i kvartsfinalen. Vilka blir "bäst i stan" i vinter?

- De kom längre än oss och man vill alltid gå längre. Men det vore fel att bara rikta in oss på att vara bättre än AIK. Hur som helst har vi höga förväntningar på den kommande säsongen.