Wesslau: "Defensiven ser riktigt bra ut"

10 augusti 2011 10:53

Senast Gustaf Wesslau spelade i Elitserien var han nära att ta SM-guld med Djurgården. Efter en säsong i AHL är målvakten nu tillbaka i stockholmsklubben. "Jag vill definitivt uppleva en SM-final igen och jag tycker att vi har bra möjligheter till att lyckas med det" säger DIF:s Wesslau till Hockeyligan.se.


Efter en säsong i Columbus Blue Jackets farmarlag, det vill säga AHL-klubben Springfield Falcons, är Wesslau nu alltså tillbaka i Djurgården och Elitserien.

– Det känns bra. Djurgården var den enda klubben jag ville spela i om jag skulle hem till Sverige igen och jag är jätteglad över att de ville satsa på mig, säger Wesslau och fortsätter:

- Efter ett tag i AHL kände jag åt vilket håll det lutade åt och då ställde jag mig in på att försöka komma tillbaka till Sverige. Nu har jag prövat AHL i en säsong och därför känns en comeback i Elitserien som ett bra steg i karriären. NHL-drömmen finns självklart kvar, men nu är det fullt fokus på Djurgården och Elitserien.

Den 26-årige stockholmaren anser vidare att den högsta serien i Sverige är snäppet vassare än AHL.

- Elitserien är lite bättre och har lite skickligare spelare än AHL. Dessutom är det bättre drag kring matcherna här hemma. Vi hade ungefär 2000 personer på våra matcher och det kändes som att de mest var där för att äta korv och dricka öl. Jämför det med ett derby mot AIK, som förmodligen är det roligaste och samtidigt mest prestigeladdade jag kommer att uppleva i hockeyväg.

Wesslaus elitserierutin består så här långt av 12 matcher for Malmö under säsongen 2006/2007 samt två säsonger för Djurgården mellan åren 2008 och 2010. Senast burväktaren spelade i Sverige stod han för ett fenomenalt SM-slutspel (DIF förlorade finalen mot HV71 med 2-4 i matcher) där han noterades för en räddningsprocent på 94.00.

- Jag vill definitivt uppleva en SM-final igen och jag tycker att vi har bra möjligheter till att lyckas med det. Framför allt defensiven ser riktigt bra ut och överlag har vi en bred trupp och det betyder en hel del. Vi har även spetskompetens i laget så visst ser det lovande ut. Man håller ju på med ishockey för att vinna titlar, men först och främst är det att ta sig till slutspel som gäller.

DIF har bland annat tappat Marcus Krüger och Staffan Kronwall, men samtidigt har laget fått in flera intressanta nyförvärv.

- Jonas Almtorp och Mattias Carlsson är två kompetenta och duktiga spelare som vi har fått in från Södertälje. Daniel Tjärnqvist är en toppback och även Kyle Klubertanz är en kvalitetsback. Vidare har vi många unga och lovande juniorer som jag tror kommer att kunna uträtta mycket för oss. Om jag ska nämna några vill jag lyfta fram John Norman, Fredrik Claesson, Stefan Söder och Pontus Åberg.

Wesslaus konkurrent och målvaktskollega i DIF i vinter är 21-årige Tim Sandberg.

- Jag gillar Tim. Han är en väldigt duktig målvakt som kör stenhårt. Det kommer att bli en tuff konkurrens mellan oss två och den som är bäst för dagen kommer att få spela.

På torsdag inleder Djurgården sitt European Trophy-äventyr med en drabbning mot Slavia Prag.

- European Trophy är ett bra sätt att starta säsongen på, då det handlar om riktiga tävlingsmatcher med hög intensitet.