Dahlén: "Jag har ett stort HV-hjärta"

8 augusti 2011 18:19

I våras tog HV71:s slutspelsresa slut "redan" i kvartsfinalen mot AIK. Men jönköpingslagets nye huvudtränare Ulf Dahlén vill bara titta framåt och är samtidigt tydlig med vad som gäller inför 2011/2012. "Nu ska vi vinna så många matcher som möjligt och i slutändan handlar det ju om att ta SM-guld" säger Dahlén till Hockeyligan.se.


Dahlén har varit tränare sedan 2003 och efter att ha varit assisterande tränare i Tre Kronor och Dallas Stars och huvudtränare i Frölunda har han nu alltså tagit över befälet i HV71. Hockeyligan.se når coachen när han är på väg hem från måndagens träningspass.

– Det är alltid spännande att komma in som en ny tränare och det känns väldigt bra att nu vara tränare i HV71. I och med att jag själv har spelat (red anmärkning: 1997-1999) för klubben har jag också ett stort HV-hjärta, säger Dahlén och fortsätter:

- När jag kom hit hade jag höga förväntningar och hittills har det varit bättre än jag hade hoppats på. Jag trivs jättebra och hela organisationen är väldigt proffsig.

Inför 2011/2012 har HV71 bland annat värvat Noah Welch, Jason Krog och Jesse Joensuu.

- Vi har fått in några intressanta och spännande nyförvärv och samtidigt har vi några yngre killar som knackar på dörren, så jag är jättenöjd med gruppen. Nu ska vi vinna så många matcher som möjligt och i slutändan handlar det ju om att ta SM-guld, säger den 44-årige östersundssonen och tillägger:

- HV71 är en ju en klubb som har varit med i den absoluta toppen en längre tid så det är klart att vi siktar högt.

Hur kommer Dahléns HV att spela i vinter?

- Mycket skridskoåkning, raka anfall och mycket press på pucken.

I våras tog HV:s resa som bekant redan slut i kvartsfinalen. Kommentar?

- Det är små marginaler i ishockey, men förra säsongen är ett avslutat kapitel, nu ser vi bara framåt.

Hur ser du på din tid som tränare i Frölunda 2008-2010?

- Det var en rolig tid, men det är också ett avslutat kapitel.