Ledin: "Har 140 fler pass i kroppen"

25 augusti 2011 17:31

En knäoperation spoilerade Per Ledins sommarträning inför 2010/2011. Nu är HV71-forwarden heltaggad inför en ny säsong av Elitserien. "Det känns som att jag åkte runt med ett ben i fjol och om man jämför förberedelserna inför den förra och den kommande säsongen handlar det om 140 effektiva pass" säger Ledin till Hockeyligan.se.


Jönköpingslaget har inlett 2011/2012 med två vinster och två förluster, där HV senast fick se sig besegrat av LHC med 3-2 efter förlängning.

- Vi har börjat helt ok, även om vi borde ha vunnit den senaste matchen mot Linköping. Det känns för övrigt som att försäsongen har blivit kortare och kortare. Det är några European Trophy-matcher i augusti och sedan smäller det bara till med Elitserien i september. Det blir typ åh fan, nu börjar det igen, säger Ledin och fortsätter:

– Hur som helst ska det bli väldigt kul med Elitserien igen. Det är verkligen revansch som gäller, både för laget och för min egen del.

Under den senaste säsongen stod Ledin för åtta poäng på 43 elitseriematcher, att jämföra med säsongen 2009/2010, då den 32-årige Luleåsonen mäktade med 27 poäng på 47 matcher.

- Det känns bra att ha en riktig sommarträning i ryggen. Det är först nu jag har insett hur mycket en bra sommarträning betyder. Förra året gjorde ju min knäoperation att jag inte alls kunde förbereda mig på det sätt jag hade velat, säger forwarden och fortsätter:

- Det känns som att jag åkte runt med ett ben och om man jämför förberedelserna inför den förra och den kommande säsongen handlar det om 140 effektiva pass. Och det är givetvis en otroligt stor skillnad. Därför är jag oerhört förväntansfull på det som komma skall.

Årets nyförvärv består av tränaren Ulf Dahlén och spelarna Mattias Karlsson, Mats Trygg, Noah Welch, Jason Krog, Jesse Joensuu och Patrik Carlsson.

- Vi har fått in mycket positiv energi med en ny tränare och nya spelare som alla är väldigt bra karaktärer. De är oerhört seriösa och alla vill hela tiden bli bättre. Dessutom har de en hård krigarmentalitet och allt det blir en enorm energikälla för oss andra.

Under de fyra försäsongsmatcherna har Ledin samlat ihop två poäng och han har bland annat matchas med radarparet Johan Davidsson och Jukka Voutilainen.

- Det är få förunnat att spela med dem och jag kan bara gasa på och göra allt jag kan för att göra de bättre. Sedan är det upp till tränarna att välja var de vill spela mig. Men att spela med Johan och Jukka är givetvis en underbar miljö.

I våras tog det stopp för HV71 "redan" i kvartsfinalen, hur ser på 2011/2012?

- Vi har bara en målsättning och det är SM-guld. Men det går inte att fuska sig dit. Det är hårt jobb som gäller. Varje dag.