Brynäs bäst i powerplay - igen

6 november 2012 15:55

Förra året så var det Brynäs som var det bästa powerplaylaget när vi summerade säsongen. När vi nu summerar den första delen av Elitserien så ser vi samma sak igen. Brynäs är i topp.


Brynäs har mäktiga 25 procent i sin effektivitet i powerplay. Man gör alltså mål på vart fjärde powerplay. Något som blir en än mer imponerande siffra när man i statistiken kan se att det finns sex andra lag som har fått fler eller lika många chanser i spel med en man mer som Brynäs.

Dessutom har man gjort näst flest mål i powerplay med 17 stycken. Bara Skellefteå är bättre med 19 fullträffar men då har Skellefteå också haft chansen i spel med en man mer i totalt 34 minuter längre än Brynäs.

Lindholm - Kungen av powerplay

Tittar vi närmare i Brynäs interna powerplaystatistik så ser vi en spelare sticka ut. Det handlar om junioren och årets första rookiekandidat, Elias Lindholm. 17-åringen toppar lagets målliga i powerplay med fem fullträffar. Jagar närmast i den ligan gör backen Ryan Gunderson med tre mål i powerplay. Extra imponerande att Lindholm toppar den interna målligan blir det med tanke på att Elias bara har åttonde mesta speltiden av Brynäs forwards.

Brynäs powerplaykedja

Dyker vi ännu längre in statistikdjungeln hos Brynäs så kan vi hitta en powerplayuppställning som Brynäs kanske kan använda sig av. På listan över de fem bästa spelarna att göra mål i powerplay hittar vi nämligen två backar och tre forwards. Förutom nämnda Elias Lindholm och Ryan Gunderson är även Cody Franson ett hett powerplayhot på backplats och framåt finns heta skarpskyttar i numerärt överläge som Johan Harju och Sebastian Enterfeldt.

Elitseriens bästa målskyttar i powerplay

Plats: Namn: Position: Lag: Antal mål:

  1. Elias Lindholm Forward Brynäs 5 mål
    Rhett Rakhshani Forward HV71 5 mål
  2. Magnus Nygren Back Färjestad 4 mål
    Tom Preissing Back Rögle 4 mål
  3. Alexander Larsson Forward Timrå 3 mål