Magnus Nygren får nätet att rassla

8 november 2012 10:00

Bland backarna är det jämnt i poängligan. Men tittar vi in skytteligan bland försvararna hittar vi en spelare som sticker ut. Färjestads Magnus Nygren är den back som bäst vet var motståndarmålet är placerat.


Med sina sex fullträffar från sin backplats är han i ensam majestätisk ledning i backarnas skytteliga. Med det så är han två mål före hans jagande konkurrenter på backplats. Men inte nog med det. Målen han gör har också varit av yttersta vikt.

En tredjedel av hans målskörd har varit matchvinnade för Färjestad då det är Nygren som stått för det matchavgörande målet två gånger den här säsongen. I powerplay har fyra fullträffar kommit. En stor del i Färjestads powerplay stavas alltså Magnus Nygren.

Nygren i topp - även i poängligan

Men om vi släpper blicken på bara målgörandet och ser helhetsbilden så hittar vi även där Magnus Nygren i topp. I backarnas poängliga finns fem spelare som alla har samlat ihop tolv poäng. Däribland Magnus Nygren med sina sex mål och sex assist.

Nygren - ett vinnande kort även i Coach LeMat

Som om det inte vore nog med att Nygren är i topp i både skytteliga och poängliga för backarna. Han är även den back som drog in mest poäng i den första ronden i tränarspelet Coach LeMat. Ett spel som baseras på spelarnas riktiga prestationer på isen. Så det är verkligen på sin plats att ge Färjestads back det beröm han förtjänar.

Skapa ett lag till tränarspelet Coach LeMat inför den andra ronden.