Matchguider: Upplagt för kvaldramatik på Hovet

27 februari 2012 17:46

Kvalserien är ett ord som ingen elitseriespelare varken vill höra eller framför allt förknippas med. Men det lag som förlorar tisdagens möte mellan tabellelvan Djurgården och serietian Linköping kan dessvärre tvingas till just spel i Kvalserien. Mycket kan givetvis hända i de tre sista omgångarna av Elitserien, men vi kan definitivt konstatera att matchen DIF-LHC verkligen blir ett drama värt namnet.


Inför tisdagens drabbning på Hovet har både Djurgården och Linköping 67 poäng, men DIF är just nu alltså på kvalserieplats då stockholmslaget har en något (-16 och -21) sämre målskillnad.

I lördags följde Djurgården upp sin 2-1-seger mot Växjö med en straffseger (3-2) mot Skellefteå. DIF:s tränare Tony Zabel var självklart glad över två poäng mot Skellefteå, men anser samtidigt att det fortfarande finns mycket att förbättra.

- Jag är nöjd med farten och att vi är jämnare över 60 minuter, men jag tycker ändå att vi fortfarande är för slarviga, säger han till klubbens hemsida.

På vilket sätt är ni slarviga?
- Vi tar märkliga beslut när vi ska ta oss in i anfallszon. Vi tappar mycket puckar runt blålinjen, eller två meter innanför. Mot Skellefteå låg vi bättre i våra positioner för att kunna hjälpa varandra, men vi kan bli betydligt bättre på det.

"Wesslau är jäkligt bra varje match"

Några spelare som du vill lyfta fram från lördagens match?
- Kristofer Ottosson var helt fantastisk. Gustaf Wesslau som vanligt, han är jäkligt bra varje match. Sedan tycker jag att Patrick Cehlin var riktigt bra. Det är en jäkla bra laginsats, där jag tycker att Ottosson leder laget.

Inför matchen på Hovet hoppas DIF:s tränare Zabel på att man kan dra fördel av att spela på hemmaplan.
- Ja, vi har ju en fantastisk publik.

Utöver en hemmapublik i ryggen får Djurgården tillbaka Mattias Carlsson och Christian Eklund, som båda saknades i lördags.

- Båda körde för fullt på dagens (läs måndag) träning och båda är redo för match igen. Att både Carlsson och Eklund nu är tillbaka ger oss lite fler valmöjligheter, men vi får se hur vi ställer upp på tisdag. Vi är rätt så nöjda med hur det såg ut senast och därför kan det bli så att vi kör med samma uppställning som senast, säger DIF:s assisterande tränare Tomas Montén till Hockeyligan.se.

Claesson missar matchen

Men samtidigt får stockholmslaget klara sig utan Fredrik Claesson, som bröt matchen i lördags på grund av skada.

- Fredrik var med och körde lite lätt på dagens träning, men det blir inget spel för honom på tisdag. Sedan får vi göra en ny bedömning på onsdag inför matchen mot Timrå på torsdag.

Hur ser du på matchen mot Linköping?
- Vi har spelat "måstematcher" en längre tid nu och det viktigaste är att vi fokuserar på vårt eget grundspel och på vad vi kan göra för att vinna matchen, säger Montén.

"Frölunda hade maximal utdelning"

I lördags fick Linköping se sig besegrat av Frölunda med 5-1.
- Frölunda hade maximal utdelning där första målet tar på en av våra spelares skridsko och går tillbaka, trean tar på en klubba och studsar in och femman går via baksidan av Norrenas skridsko och in. Men det är sådant som man gör sig förtjänt av gissar jag, säger LHC:s tränare Harald Lückner till klubbens hemsida.

Närmast för östgötalaget och Lückner väntar alltså Djurgården.
- Nu möter vi ett lag som är i samma position som vi är i. Vi har en ganska klar bild över hur det kommer att se ut och har förberett killarna idag, sedan kommer vi att ta mer detaljer på tisdag. Om det blir så eller inte återstår att se, men vi ska vara preparerade för den bilden vi tror att det kommer att bli, säger LHC-coachen.

Djurgården har 3-1 i matcher i vinter

Statistiken talar minst sagt för stockholmslaget, då Djurgården inför kvällens match har åtta (!) raka hemmasegrar mot Linköping. Dessutom har LHC har förlorat sina fem senaste bortamatcher.

Och tittar man på säsongens inbördes möten leder DIF med 3-1 i matcher, men senast lagen möttes vann Linköping med 5-0 i Cloetta Center, efter bland annat två mål av Andreas Jämtin.

Tisdagens övriga matcher är:

Luleå - Timrå
Skellefteå - HV71
Brynäs - AIK
Färjestad - Växjö

Komplett statistik inför kvällens fem matcher

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Luleås tränare Rönnqvist inför matchen mot Timrå
Växjös Iggulden inför matchen mot Färjestad
Djurgårdens Holmqvist inför mötet med Linköping
LHC-TV: Bäckman inför matchen mot Djurgården
HVTV: Falk inför mötet med Skellefteå
Luleås Rautio inför matchen mot Timrå

Följ matcherna via Elitserien Arena

Tisdagens fem matcher följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".

Tränarspelet Coach LeMat

Du har väl inte missat vårt tränarspel Coach LeMat, där du kan tävla med dina hockeykunskaper mot dina vänner och arbetskamrater i interna ligor eller mot alla andra spelare i en nationell turnering. Coach LeMat är helt enkelt en ypperlig möjlighet att visa att just du har bäst koll på Elitserien!

HÄR HITTAR DU SPELET!