"Musse" hoppas på spel innan Elitserien är över

28 februari 2012 15:54

I kvällens viktiga och kvalfyllda match mot Djurgården får Linköping återigen klara sig utan Mikael "Musse" Håkanson. Veteranforwarden själv och LHC hoppas naturligtvis på att han kan vara tillbaka så fort om möjlgt, men frågan är när det blir. "Jag hoppas på att hinna spela igen innan Elitserien är över, men vi får se om det blir så" säger Håkanson till Hockeyligan.se.


En hjärnskakning har stoppat Mikael Håkanson från spel sedan den 7 januari och nu är det alltså oklart om den 37-årige elitserieveteranen hinner spela igen innan elitseriesäsongen är över.

- Det går framåt, men det går lite sakta och jag hade hoppats kunna spela tidigare. Men det är bara att ta det dag för dag och gilla läget. Jag hoppas på att hinna spela igen innan Elitserien är över, men vi får se om det blir så, säger Håkanson och fortsätter:

- Jag fick ett bakslag på vägen och därför har det också tagit lite längre tid än beräknat. Det har gått lite upp och ner och varit lite segt, men nu har jag kört på is ett tag och jag har också kunnat köra hårdare och hårdare. Men innan jag ska spela igen måste det kännas hundraprocentigt och när det väl gör det är det bara att gasa.

"Dags att bryta förlustsviten på Hovet"

Håkanson har som bekant även spenderat åtskilliga säsonger i Djurgårdens organisation och ingen kan ha undgått att just Linköping och DIF i kväll alltså ställs mot varandra i en extremt viktig match, där båda lagen givetvis lär göra sitt yttersta för att undvika att hamna på kvalserieplats när säsongen är över.

- Det kommer att bli en rolig batalj, där det gäller att gå in med hundra procent. Djurgården brukar alltid vilja öppna i ett rasande tempo och det gäller att vi är med där. Hur som helst är det hög tid att bryta vår förlustsvit på Hovet (red anmärkning: inför kvällens match har DIF åtta raka hemmasegrar mot LHC).

Mer läsning:

11-12-20 Håkanson tangerar Åkerströms rekord!
11-09-23 Mikael Håkanson skrev historia