William Karlsson är rookiekandidat nummer två

3 december 2012 10:00

Han har alla förutsättningar att bli Årets Rookie i Elitserien. Farten, poängproducent – dessutom är han grymt stark i defensiven. HV71:s forward William Karlsson är kandidat nummer två till titeln Årets Rookie.


Juryns motivering:

En junior som gjorde succé i HockeyAllsvenskan hos Västerås och verkligen tagit chansen i HV71 och Elitserien. Han spelar förståndigt över hela banan, har bra speluppfattning och är en stark skridskoåkare.

– Vilken härlig sporre för fortsättningen av säsongen, säger Karlsson och fortsätter:

–Jag vet att konkurrensen är stenhård men lita på att jag ska kämpa för att bli Årets Rookie.

William Karlsson kom till HV71 den här säsongen efter en succésäsong i HockeyAllsvenskan med Västerås. Där gjorde han 43 poäng på 46 matcher.

- Det flöt på väldigt bra och jag kände att jag var mogen för större uppgifter, säger William.

Han har kommit bra in i spelet i Elitserien. Oftast i en kedja med Marcus Nilson och Patrik Carlsson. På 27 matcher har William Karlsson gjort tre mål och spelat fram till elva.

– Allt går snabbare i Elitserien, säger William och tillägger:

–Man får inte samma tid då chanserna dyker upp. Men så här långt är jag nöjd med vad jag presterat.

I J20-landslaget har han på nio matcher svarat för tio poäng, varav åtta mål. Något som visar att William Karlsson är en ytterst viktig spelare även i det laget.

Beskriv dig själv som spelare?

- Center, tvåvägsspelare, jag tänker mycket på defensiven, men försöker producera också. Känner att jag har stor chans att lyckas, inte minst för att jag hamnat i ett så bra lag som HV71.

William Karlsson är kandidat nummer två till titeln Årets Rookie. Den förste var Elias Lindholm, Brynäs. Ytterligare två ska nomineras innan Årets Rookie utses. Förutom äran får spelarens moderklubb 50 000 kronor, i William Karlssons fall Arlanda Wings HC. Dessutom får föräldrarna till Årets Rookie 10 000 kronor.

Fakta/Årets Rookie

Årets Rookie har utsetts av Svenska Hockeyligan och Svenska Spel sedan Elitseriesäsongen 1989/1990. Förutom äran får spelarens moderklubb 50000 kronor, spelarens föräldrar får 10000 kronor. Jury för Årets Rookie är Tommy Töpel, Svenska Hockeyligan, Roger Rönnberg, förbundskapten för J20-landslaget, Håkan Andersson, Svenska Spel, Mats Wennerholm, Aftonbladet, Hasse Andersson, ordförande Hockeyjournalisterna samt Magnus Johansson, lagkapten Linköpings HC.

Fyra kandidater till utmärkelsen Årets Rookie utses varje säsong, vinnaren presenteras i samband med Elitseriens finalspel.

Tidigare vinnare samt regler för nominering till priset