HV71: "Troligtvis inget spel för Sundh"

20 mars 2012 12:34

Inför onsdagens match i Karlstad har de regerande mästarna Färjestad chansen att säkra en semifinalplats, då FBK leder med 3-2 i matcher. Kvartsfinalmotståndaren HV71 ser i sin tur åter igen ut att få klara sig utan Oscar Sundh. "Troligtvis missar Oscar även matchen på onsdag" säger HV71:s assisterande tränare Thomas Ljungbergh till Hockeyligan.se.


Senast kom alltså HV71 till spel utan Oscar Sundh och han lär enligt Ljungbergh förmodligen inte heller komma till spel i kvartsfinaldrabbning nummer sex i Löfbergs Lila Arena.

- Troligtvis missar Oscar även matchen på onsdag, men vi hoppas givetvis på att han kan spela längre fram, såvida vi lyckas förlänga den här matchserien då förstås, säger HV-coachen och går sedan in på måndagens 3-5-förlust i Jönköping.

- Vi fick en jättebra start med en 2-0-ledning, men när Färjestad sen var tvungna att göra någonting lyckades de bra och kunde komma tillbaka. Och sen blir utvisningen på Jesse (Joensuu) avgörande. Men överlag borde vi har gjort det bättre och inte bjudit in dem så lätt som vi gjorde.

"Ingen vacker grej"

Hur ser du på det (crosschecking på Färjestads Sanny Lindström) Joensuu gjorde?
- Det är ingen vacker grej. Bägaren rinner över och det ska inte få hända och nu är Jesse givetvis ångerfull.

Nu har ni en matchboll mot er och dessutom spelas matchen i Karlstad. Hur ser du på onsdagens match?

- Vi ska göra allt för att ta tillbaka matchserien till Kinnarps Arena. Alla är revanschsugna och det är många nävar som kommer att knytas, för vi ska vinna matchen.

Vem kommer att vakta kassen, det vill säga Daniel Larsson eller Andreas Andersson?
- Vi får se, vi bestämmer det på matchdagen.