Nedsläpp: Färjestad och Brynäs till semi, eller rond 7 på fredag?

21 mars 2012 17:36

Inför onsdagens två kvartsfinalmatcher har Färjestad 3-2 i matcher mot HV71, medan Brynäs har samma siffror mot Frölunda. Kan HV71 kvittera matchserien i Karlstad och kan Frölunda dra fördel av hemmaplan i Scandinavium? Eller kommer FBK och BIF att ta sig vidare till semifinal? Hockeyligan.se tar nu på sedvanligt sätt en närmare titt på läget i lagen.


Färjestad-HV71

Färjestad leder med 3-2 i matcher

Senast saknade Färjestad forwarden Per Åslund (feber). Vidare tvingades Sanny Lindström att bryta måndagsmatchen efter en crosschecking av HV71:s Jesse Joensuu. Åslund saknas fortfarande, men Lindström är tillbaka och bildar i kväll backpar med Oscar Klefbom.

– Det talas mycket om matchboll hit och dit, men kom ihåg att det finns många matchbollar som aldrig slagits in. Vi har ännu båda skridskorna kvar i kvarten och vår uppgift är att på nytt hitta en väg att besegra HV71, säger Färjestads tränare Leif Carlsson till FBK:s hemsida.

I måndags kom HV71 till spel utan skadade Oscar Sundh och han kommer inte heller till spel i kväll.

HV71:s tränare Ulf Dahlén är tydlig med vad som gäller inför kvällens match.
- Vi spelar för vårt liv i kväll, men vi har bra självförtroende och har vunnit här uppe tidigare. Det har varit jämna matcher, men vi behöver vara lite mer desperata om vi ska ta det här. Vi ska se till att få med oss den här matchserien hem till en avgörande match på fredag i Jönköping, säger Dahlén till klubbens hemsida.

Frölunda-Brynäs

Brynäs leder med 3-2 i matcher

I måndags saknade Frölunda Per-Johan Axelsson och han är inte heller med i kvällens laguppställning. Därmed ställer göteborgslaget upp med samma formationer som senast.

– Vi vet exakt vad som gäller och vi vet vilket jobb vi måste göra. Och det tänker vi göra, säger Frölundas Joel Lundqvist till klubbens hemsida inför kvällens match.

Sebastian Lauritzen, Simon Bertilsson, Johan Holmqvist och Johan Larsson var inte med senast det begav sig för Brynäs. De tre förstnämnda saknas även i kväll, medan JVM-spelaren Larsson nu är tillbaka och går rakt in i förstakedjan med Andreas Dackell och Jesper Ollas. Därmed hamnar Elias Lindholm utanför laget den här gången.

– Senast fick vi inte riktigt matchen dit vi ville, så nu vill vi verkligen ta tag i det igen och studsa tillbaka dit vi var innan. Det är fullt fokus på att vinna den här matchen och vi känner oss revanschsugna, inget snack om saken, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson till klubbens hemsida.

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

HVTV: Falk efter kvartsfinal fem
Brynäs-TV: Johansson inför match 6
Brynäs-TV: Järnkrok inför match 6
Frölunda-TV: Lundqvist inför match 6

Följ matcherna via Elitserien Arena

Matcherna följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".