"Sanny ska ha väldigt ont innan han står över"

20 mars 2012 14:29

På onsdag kan Färjestad säkra en semifinalplats. Frågan är om FBK får klara sig utan Sanny Lindström, eller om backen, som i måndags blev crosscheckad i ansiktet av HV71:s Jesse Joensuu, hinner bli spelklar igen. "Det är synd att den händelsen får större uppmärksamhet än själva matchen. Men kämpen Sanny ska ha riktigt ont innan han står över en match" säger Färjestads tränare Leif Carlsson till Hockeyligan.se.


Tack vare måndagens 5-3-seger har Färjestad nu alltså 3-2 och matchboll i kvartsfinalserien mot HV71.

– En väldigt viktig seger, inte minst då vi ledde med 2-0 i matcher och sen tappade till 2-2. Att sen kunna vinna i Jönköping känns därför givetvis väldigt skönt, säger Carlsson och fortsätter:

- Nu är vi tillbaka på ruta ett och nu är det bäst av tre som gäller och det gäller verkligen att vara på tårna. Visst har vi en jättechans att ta oss vidare, men det kommer att krävas ett enormt jobb för att vi ska lyckas med det. För HV71 vill självklart precis som oss ta sig vidare till semi.

Varför vann i måndags?
- Vi kändes starkare, både mentalt och åkmässigt. Jag tycker att vi hade bra fart rakt igenom och därför fick de också jobba väldigt hårt. Sen tycker jag även att vi hade bättre tålamod och disciplin och dessutom lyckades vi bra i powerplay den här gången.

"Han måste ha fått hjärnsläpp"

Apropå disciplin, hur ser du på Joensuus crosschecking på Sanny Lindström?
- Jag tycker att det är synd att den händelsen får större uppmärksamhet än själva matchen, då det var en bra match. Men visst, Joensuu lär inte vara stolt över det han gjorde, då det drabbar både honom och laget. Han måste helt enkelt ha fått hjärnsläpp, blackout eller vad man nu kan säga om det hela, säger Carlsson och fortsätter:

- Men vi lägger ingen fokus på det nu och det är också vad jag har sagt till spelarna. Jag hoppas att händelsen bedöms grundligt, men jag lämnar över det till de som sköter det och vi lägger som sagt ingen extra energi/eller fokus på det.

"Sanny får bli junior igen"

Hur är läget med Sanny?
- Han har inte tränat i dag (läs tisdag), men jag hoppas på att han kan spela på onsdag. Det skulle kännas konstigt om Joensuu spelar, medan den som drabbades inte spelar. Men jag tror att Sanny kommer att spela. Han fick vila i dag, men han har samtidigt ingen symptom på hjärnskakning. Sanny har givetvis ont då han har blivit av med två tänder, men kämpen Sanny ska ha riktigt ont innan han står över en match, säger FBK-coachen och tillägger:

- I värsta fall får han bli junior igen. Jag menar köra med galler.

Per Åslund var inte med i måndags, hur är läget med honom?
- Senast låg Åslund på hotellet med feber och vi får se om han han kan spela på onsdag. Feber är ju inget man leker med.