Petterssons hattrick gav Frölunda sjunde raka

16 februari 2012 22:05

Det var en svängig historia som utspelade sig i Skellefteå Kraft Arena på torsdagskvällen. När krutröken väl lagt sig stod gästande Frölunda som vinnare. Tacka Pettersson för det.

Skellefteå har imponerat rakt igenom den här säsongen. Men nu verkar det ha gott lite i stå. Efter en tuff start med 0-2 i baken lyckades hemmalaget vända till 3-2 med tre snabba i början av andra.

Men det här var inte Skellefteås kväll. Det var inte heller Frölundas kväll. Det här var Fredrik Petterssons kväll.

– Skönt att det är stolpe in, det har varit mycket stolpe ut, var Petterssons kommentar till Canal Plus efter matchen.

Tre nya poäng till Frölunda alltså som därmed passerar just Skellefteå i tabellen.

Tredjemålvakten spikade igen

I Globen spelades grundseriens sista derby mellan Djurgården och AIK. Inför matchen handlade det mesta om att varken Viktor Fasth eller Markus Svensson kom till spel.

Efter matchen handlade allt om att tredjemålvakten Niklas Lundström klev in och spikade igen.

DIF tog visserligen ledningen, men när väl AIK fått upp vittringen blev det ängsligt hos hemmalaget. Några misstag i egen zon blev kostsamma och AIK vann därmed sitt tredje derby för säsongen.

För DIF är det fortsatt tungt och laget ligger kvar på kvalserieplats.

Forsberg nära nollan

Luleå brukar ha för vana att spika igen, men mot Modo gick det bara inte. Två poäng vardera av Sundström och Skröder grundlade segern som stannade vid 4-1. ja, och målvakten Forsberg självklart. I derbyt mot Timrå senast stod Tellqvist och gjorde det bra. Trots det valde Ulf Samulesson att byta målvakt mot Luleå, något som höll på att sluta med att Modo höll nollan.

Bara 1.31 återstod när Luleå fick hål på Forsberg, sen kunde Sundström fastställa slutresultatet med bara sekunder kvar.

Luleå behåller dock serieledningen.

Vilt kämpande Timrå blev nollade

Timrå kämpade, slet - och sköt. Men pucken vägrade trilla in bakom HV-målvakten Andreas Andersson. 38 skott avlossades av gästerna från alla möjliga och omöjliga lägen, att jämföra med HV:s 18 skott. Skillnaden var att hemmalaget lyckades få en av de skotten att trilla in.

Jesper Thörnberg gjorde matchen enda mål redan efter 4.48 i den första perioden, sen blev det inte mer.

Men nära var det. I slutet plockade Timrå ut målvakten och pressade på, men pucken ville inte in.

"Inget flyt"

Linköping åkte till Växjö för att få lite ordning på sitt bortaspel. Och det började bra. Klas Dahlbeck stänkte in 1-0 i den första perioden, och Hlinka gav laget ny ledning i den andra.

Men Växjö kom tillbaka och fick en tidig kvittering i 3:e. Matchen gick till förlängning och straffar där Saviano blev ende målskytt och bonuspoängen därmed till hemmalaget.

– Vi har inget flyt tycker jag, säger LHC-tränaren Harald Lückner till Canal Plus.

Fulla bås

Det var fullt med folk i båsen när Brynäs gästade Färjestad. Ja, i utvisningsbåsen alltså. Efter ett rallarslagsmål precis när den första perioden var slut fick spelarna pressa ihop sig för att få plats.

Annars handlade den här matchen om ett effektivt Färjestad och en tät målvakt i Christopher Nihlstorp.

Hemmalaget drog i väg till 4-0 innan Brynäs kunde tröstmåla. I powerplay, givetvis, genom Jacob Silfverberg.