Legendaren: Stefan Nilsson

19 juni 2013 09:15

Den tecknade seriefiguren Lucky Luke sköt snabbare än sin egen skugga. Kanske var han baserad på Luleå Hockeys passningsgeni Stefan "Skuggan" Nilsson då få kunde se spelet som Nilsson gjorde. Han var spelaren som rörde sig som i en skugga. Gör man det - då är man en äkta legendar.


Stefan Nilsson - 572 Elitseriematcher

Pratar du passningar i samma mening som Luleå Hockey så kommer garanterat ordet "skuggan" att nämnas. Det var nämligen Stefan Nilssons smeknamn. "Skuggan" hade en otrolig förmåga att hitta passningar som ingen annan såg och en blick för spelet som var otroligt imponerande.

Totalt gjorde "Skuggan" 572 matcher i Sveriges högstaliga - alla med Luleå Hockey. Och alltid var han med i toppen av seriens assistliga. Nilsson gjorde imponerande 377 assist under karriären i Luleå Hockey.

Stefan Nilsson var draftad av Vancouver Canucks men det blev aldrig något spel i NHL, däremot blev det spel utomlands några år i Österrike. Där imponerade han lika mycket som på hemmaplan. Under en säsong stod han för 85 poäng på 54 matcher, varav 68 assist.

"Skuggan" har vunnit SM-guld och SM-silver, han har blivit österrikisk mästare, han har tre VM-silver på sin meritlista och flertalet segrar i olika assistligor. Det är så en meritlista ser ut om man är en legendar.