Lista: Fem målvakter som levererat

14 februari 2022 16:00
Lista

Det är dags för en tillbakablick över de senaste månadernas spel. Under tre dagar tittar vi närmare på målvakter, backar och forwards som har stuckit ut. Först ut är burväktarna.


Senast vi summerade ett helt stycke av säsongen var i mitten av november. Denna veckas listor fokuserar på spelare som har levererat stort såväl sedan dess men också under hela säsongen.

Joel Lassinantti, Luleå Hockey

Lassinantti, vars smeknamn är "Lassi" har spelat 17 matcher under säsongen, 13 av dessa sedan mitten av november. På dessa 13 har 29-åringen levererat en räddningsprocent på 93,71 med tre hållna nollor. Hans GAA under tidsperioden är mäktiga 1,57. Både räddningsprocent och GAA är bäst bland de målvakter med minst åtta spelade matcher sedan november. Sett över hela säsongen har Lassinantti en räddningsprocent på 92,00, en GAA på 2,08 och tre hållna nollor.

Jhonas Enroth, Örebro Hockey

Enroths fantastiska säsong fortsätter. Sedan november har Stockholmssonen spelat 15 av Örebros 20 matcher, på vilka han levereat en räddningsprocent på 92,59 - uppbackat av två nollor och en GAA på 1,72. Det bygger bara på hans redan fina säsong där siffrorna nu säger 92,76 i räddningsprocent, fem hållna nollor - flest i ligan tillsammans med Veini Vehviläinen - och en GAA på 1,81. Värt att tillägga är att Enroth på sina senaste fem matcher har en räddningsprocent på hela 96,64 med en GAA på 0,80 och en hållen nolla.

Veini Vehviläinen, Brynäs IF

Vehviläinen har haft en tyngre period på sistone men sedan november har målvakten ändå radat upp fem hållna nollor - delat flest i ligan över säsongen med Enroth. Hans GAA på 2,06 är tredje bäst av målvakterna i ligan (minst åtta spelade matcher) sedan förra listan publicerades och han har en räddningsprocent på 91,06 under den perioden.

Dominik Furch, Färjestad BK

Tillsammans med Lassinantti har Dominik Furch radat upp tio segrar sedan förra listan publicerades. Furch, som spelat fjärde mest (1023:37 minuter) av samtliga målvakter under den perioden har levererat en räddningsprocent på 91,81 med två hållna nollor och en GAA på 2,23.

Tim Juel, IK Oskarshamn

Juel har levererat en räddningsprocent på 92,37 - tredje bäst i ligan sedan förra listan publicerades - på de 10 matcher han har spelat. Lägg därtill en GAA på 2,26 och Juel placerar sig i toppen av ligans målvakter sedan november.

Bubblare

Straus Mann, Skellefteå AIK

Mann har stoppat 91,37 procent av skotten och hållit en nolla på de åtta matcher han spelat sedan november.

Christoffer Rifalk, Rögle BK

Rifalk har två hållna nollor på kontot sedan november, med en räddningsprocent på 91,35.