Resultat: Timrås två mål i boxplay sänkte Skellefteå

27 oktober 2012 18:38

Skellefteå, men de nya spelarna Martin Sevc och Ryan Vesce i truppen, fick under lördagseftermiddagen se sig besegrat av Timrå för andra gången i rad den här säsongen, när TIK vann med 3-1 i Skellefteå Kraft Arena. I Gävle ledde Linus Klasen Luleå Hockey till en 3-2-seger efter straffar mot Brynäs.

Skellefteå - Timrå

Timrå fick minst sagt en drömstart i Skellefteå Kraft Arena. Först satte Andreas Molinder på ett snyggt sätt 0-1 i ett friläge i boxplay och sedan fyllde Robin Sterner på till 0-2 i powerplay.

- Jobbigt att bli intervjuad när vi har gjort en pissperiod. Nu måste vi till och börja med ha lite ordning och reda i mittzon, sa SAIK:s lagkapten Jimmie Ericsson till C More.

- Klart vi är nöjda med 2-0 borta mot Skellefteå och skönt att göra säsongens första mål. I boxplay dessutom, sa Timrås 0-1-skytt Molinder.

Mål i boxplay var verkligen också melodin i Skellefteå Kraft Arena den här kvällen, då Timrås Simon Önerud utökade till 0-3 i just boxplay. Därmed TIK:s andra mål i numerärt underläge.

Skellefteå ville inte vara sämre och Erik Forssell reducerade till 1-3 i slutet av den andra perioden. Även det målet kom alltså i boxplay. Men några fler mål fick vi inte se den här kvällen i Västerbotten och därmed tre poäng och säsongens andra raka vinst mot Skellefteå för Timrå.

- Riktigt imponerande insats av oss och skönt att vinna här i Skellefteå, sa den tidigare SAIK-spelaren Christian Söderström.

- Släpper man in två mål i sitt powerplay är det svårt att vinna matcher. Nu får vi lära oss av det här och gå vidare, sa Skellefteås tränare Anders Forsberg efter förlusten.

Smolk i glädjebägaren för Timrå var dock att Alexander Larsson tvingades bryta matchen på grund av en knäskada.

Brynäs - Luleå

Efter varsitt PP-mål var ställningen 1-1 efter 20 minuter i Läkerol Arena. Cody Franson satte sitt första mål för Brynäs och med endast tio sekunder kvar av den första perioden kvitterade Luleås Anton Hedman.

Linus Klasen stod för assisten till Hedmans kvittering och Klasen fyllde sedan själv på till 1-2. Även det målet kom för övrigt i spel i numerärt överläge, efter en mycket vacker passning av Linus Persson.

Men Brynäs svarade när Andreas Thuresson efter en för honom och BIF turlig studs satte 2-2 08:55 in på den tredje perioden. Thuressons mål var också det sista målet under ordinarie tid och efter en mållös förlängning fick matchen alltså till slut avgöras på straffar.

Jens Jakobs och Linus Klasen satte sina straffar och Johan Gustafsson stoppade Brynäs båda straffskyttar Elias Lindholm och Calle Järnkrok. Därmed bonuspoängen till Luleå, som således också bröt lagets tre matcher långa förlustsvit mot Brynäs.

- Jag håller fortfarande på att anpassa mig till spelet och det kommer att komma mer från min sida, sa Luleås matchvinnare Klasen till C More efter segern.