Resultat: Rögle bröt sin sju matcher långa förlustsvit

27 oktober 2012 21:16

Det satt hårt inne, men till slut vann Rögle mot Linköping med 4-3 och tack vare trepoängaren bröt ängelholmslaget sin sju matcher långa förlustsvit. I kvällens andra match bröt tabellettan HV71 en fem matcher lång förlustsvit mot MODO när HV71 vann med 4-1, en vinst som också var Gustaf Wesslaus 13:e raka seger i HV71-kassen.


Rögle - Linköping

Linköping vann skotten i den första perioden, men det var Rögles Dennis Everberg som stod för periodens enda mål.

- Vi har inte varit tillräckligt kyliga när vi har fått våra lägen, sa LHC:s tränare Roger Melin till C More mellan den första och andra perioden.

Melin och hans LHC fick sedan se Alexander Barta i powerplay sätta 2-0 och Mike Iggulden göra 3-0 bakom Linköpings målvakt Christian Engstrand. Skotten så långt 18-17 och således en stabil insats av Rögles målvakt Jonas Fransson.

- Vi skapar jättemycket målchanser och jag tror att målen trillar in i den tredje perioden. Men Rögle är också bra i dag, sa Linköpings Carl Söderberg.

- Vi måste spela med mycket energi och det gör vi i dag, Nu gäller det att spela smart i den tredje perioden, sa Rögles 3-0-skytt Iggulden.

Vilket Rögle verkligen gjorde i början av den tredje akten och i PP utökade Tom Preissing till 4-0. Men Pär Arlbrandt reducerade sedan i spel fem mot tre, den tidigare röglespelaren Eric Himelfarb satte 4-2 och Elitseriens skyttekung Carl Söderberg gjorde 4-3, men trots en intensiv press i slutet av matchen kom LHC aldrig närmare.

- Lite för sent av oss, det känns som att vi borde ha gjort ngt mål i den första perioden. Vi får studsa tillbaka på tisdag, sa LHC:s Magnus Johansson efter förlusten.

- När trean kom för Linköping var det riktigt nervöst, då vi inte direkt har gått som tåget på sistone, men väldigt skönt att vi kunde hålla undan till slut, sa Rögles Daniel Sylwander. Därmed bröt ängelholmslaget alltså en sju matcher lång förlustsvit.

HV71 - MODO

HV71 stod för en vass och effektiv förstaperiod när man gick fram till 3-0 efter mål av Jesper Fasth, Mattias Karlsson och Patrik Carlsson.

- Vi är extra taggade i dag, efter att ha blivit utspelat i Övik senast mot MODO och i torsdags blivit nollat av Luleå, sa HV71:s David Petrasek till C More i den första pausen.

- Jag tycker att matchen har varit jämnare än vad resultatet 3-0 visar, sa MODO:s assisterande tränare Peter Andersson.

Elias Fälth fyllde sedan på till 4-0. Fälths första mål i HV71-tröjan var kanske inte backens hårdaste avslut i karriären, men Oscar Alsenfelt (som ersatte Bernhard Starkbaum efter den första akten) var väldigt skymd och kunde därmed inte göra speciellt mycket på det målet.

- Alldeles för dåligt överlag och 4-0 till HV71 är tyvärr rättvist. Men det är fortfarande 20 minuter kvar och nu måste vi försöka snygga till siffrorna, sa MODO:s Niklas Sundström.

MODO:s Ludvig Byström lyckades till slut näta på HV71:s målvakt Gustaf Wesslau, men det blev också örnsköldsvikslagets enda mål den här kvällen. Mario Kempe hann för övrigt med att missa en straff för MODO.

HV71 vann till slut alltså med 4-1 och bröt således den fem matcher långa förlustsviten mot MODO. Målvakten Wesslau vann samtidigt sin 13:e raka match i HV71-kassen.

- En stor besvikelse och en ganska platt match av oss, sa MODO:s tränare Ulf Samuelsson.

- Vi bjöd publiken på en jättebra match och det känns som att jag har tagit ett steg till den här säsongen, sa Wesslau och fortsatte:

- Vi kan absolut ta SM-guld till våren.