"Det lutar åt spel för Hyvönen på torsdag"

30 november 2011 12:59

En benskada har stoppat Färjestads Hannes Hyvönen från spel sedan den 5 november. Men lagom till hemmamatchen mot Timrå pekar mycket på att de regerande mästarna får tillbaka sin skyttekung. "Hannes är på g igen och det lutar åt att han spelar på torsdag" säger karlstadlagets assisterande tränare Leif Carlsson till Hockeyligan.se.


Med sina åtta poäng på tolv matcher ligger Hannes Hyvönen just nu åtta i Färjestads poängliga. Men hans sex mål räcker fortfarande till en delad (tillsammans med Marius Holtet) ledning i karlstadlagets skytteliga och nu tyder det mesta alltså på att finländaren finns med i truppen mot Timrå.

- Vi har precis avslutat dagens träning och Hannes är som sagt på gång igen och det lutar åt spel mot Timrå, eller absolut senast på lördag mot MODO, säger Carlsson och fortsätter:

- Hyvönen har ju vårt lags bästa målsnitt och dessutom tillför han tyngd, så visst är det skönt att han är tillbaka.

"Väldigt kul att Sjögren kommer tillbaka"

Under onsdagen blev det också klart att Mattias Sjögren återvänder till värmlandslaget, efter en kort sejour i Nordamerika och Washingtons organisation.

– Hela hans övergång har gått väldigt fort, så jag har knappt landat. Men visst känns det riktigt bra att han kommer tillbaka. Mattias var väldigt bra i fjol och är en riktigt bra tvåvägsspelare, säger FBK-coachen och tillägger:

– Men i och med att pappersexercisen kommer att ta lite tid lär han inte spela redan på torsdag.

"En bit kvar till där vi vill vara"

Färjestad kommer närmast från en 4-1-seger mot Frölunda och på torsdag väntar alltså tabelljumbon Timrå.

– Lördagsmatchen mot Brynäs och måndagsmatchen mot Frölunda är våra två bästa matcher i rad den här säsongen. Men vi har fortfarande en bit kvar till där vi vill vara och nu är det hårt jobb som gäller. Timrå har ett väldigt behov av poäng, men det gäller att vi har tålamod och fokuserar på vårt eget spel, avslutar Carlsson.