Nihlstorp: "NHL var bara ett rykte"

28 juli 2011 14:25

I våras hette en av Färjestads stora guldhjältar Cristopher Nihlstorp. Burväktarens fenomenala slutspel skapade också rykten om ett eventuellt NHL-kontrakt. "Det var bara ett rykte och NHL är ingenting jag tänker på för tillfället. Nu ligger mitt fokus på ett nytt SM-guld med FBK" säger Nihlstorp till Hockeyligan.se.


Nihlstorp lyckades den senaste säsongen minst sagt med konststycket att verkligen vara bäst när det gällde som absolut mest. Hans räddningsprocent på 94,44 på fem slutspelsmatcher talar sitt tydliga språk.

FBK-målvakten och malmösonen blev precis den målvaktsfantomen och matchvinnaren som karlstadlaget hade hoppats på och han var givetvis en stor anledning till SM-guldet och finalsegern mot Skellefteå.

- Självklart var det grymt kul att avsluta säsongen på topp och nu känns det jättekul att vara igång igen. Alla är på bra humör och vi har ett riktigt bra go i laget, säger 27-årige Nihlstorp och fortsätter:

– Jag ser fram emot säsongen och jag har satt upp nya mål som jag ska göra allt för att försöka uppnå. Det ska också bli kul att tampas med "PW" (Fredrik Pettersson-Wentzel) och det kommer att bli tuff konkurrens mellan oss två.

Förra säsongen hette din kollega som bekant Alexander Salak och det gick ju rätt bra för er två?

- Precis, det funkade bra med Salak och det är väldigt kul att han fick kontrakt med Chicago. Nu ska jag och "PW" jobba tillsammans på bästa sätt och det kommer att bli en stenhård match. Vi får se vem tränarna väljer att spela.

Apropå NHL, du ryktades ju också vara på väg dit. Hur nära var det egentligen?

- Det var bara ett rykte. Vad jag vet fanns det aldrig något konkret kontraktsförslag. Men det är klart att alla siktar högt och vi får se hur långt jag tar mig, men NHL är ingenting jag tänker på nu.

Förutom "PW" har karlstadlaget så här långt även värvat Johan Larsson, Joakim Hillding och Peter Wennerström.

- Alla har varit ledande spelare i sina lag och det finns en anledning till att Färjestad har värvat dem.

Guldtränaren Tommy Samuelsson har lämnat Värmland och ersatts av den tidigare brynäscoachen Niklas Czarnecki.

- Det känns bra och Niklas har kommit in i det på ett jättebra sätt.

Varför tror du att ni gick hela vägen till SM-guld i våras?

- Vi hade otroligt skickliga spelare och sedan hade vi flera spelare som har vunnit tidigare och det smittade av sig på de andra. Men nu har vi också ett otroligt bra lag och vi vill verkligen vinna igen. Att vi lyckades vinna senast driver oss framåt och nu är det bara ett nytt guld som gäller.

Vilka ser du som nyckelspelare i Färjestad 2011/2012?

- Rickard Wallin och Sanny Lindström är stora ledare, både på och utanför isen.