Holtet: "Det är nya tag som gäller"

16 augusti 2011 14:49

En spelare som verkligen klev fram i vårens slutspel och således bidrog till Färjestads SM-guld var norrmannen Marius Holtet. Inför 2011/2012 har forwarden har ett kort och koncist framgångsrecept. "Som vanligt gäller det att alla förstår vilket pris man måste betala om man har tänkt gå hela vägen" säger Holtet till Hockeyligan.se.


Det regerande mästarlaget har inlett säsongen lite trevande, eller med en straffseger mot allsvenska Leksand, en 0-4-förlust mot Salzburg och en förlängningsseger mot Eisbären Berlin.

– Det har varit typiska försäsongsmatcher och det tar alltid tid att komma in i allting igen. Men det är kul att vara med i European Trophy, för det är alltid roligare när det finns något att spela om.

Tillsammans med landsmannen Anders Bastiansen klev Holtet verkligen fram när det gällde som mest, det vill säga under vårens SM-slutspel. Inte minst i finalserien mot Skellefteå.

- Jag tänker inte så mycket på det nu. Man får inte fokusera på det som har varit och vara nöjd över det. Nu är det nya tag som gäller och nu gäller det att prestera igen, säger Holtet och tillägger:

- Det gick bra för mig i slutspelet och det var riktigt kul att det gjorde det. Men som sagt, nu gäller det att vi håller oss ödmjuka och fortsätter med det hårda jobbet. Som vanligt gäller det att alla förstår vilket pris man måste betala om man har tänkt gå hela vägen.

Den 26-årige norrmannen har nu gjort tre säsonger för karlstadlaget, där han totalt har noterats för 25 poäng på 159 elitseriematcher. Höjdpunkterna är givetvis SM-gulden 2009 och 2011.

- Jag har vunnit två gånger med Färjestad och båda gångerna har det handlat om att alla har gjort sitt jobb hela tiden. Det går inte att bara matcha en kedja hela tiden. Det handlar i stället om att ha fyra starka kedjor samt bra extraspelare, för till slut är det bredden som avgör.

Hur ser du på årets upplaga av FBK?

- Det känns bra så här långt. Vi har inte bytt så många spelare och våra nyförvärv ser bra ut. Alla nya verkar också vara träningsvilliga och ödmjuka spelare.

Det mest namnkunniga nyförvärvet (Fredrik Sjöström) blev klart klart så sent som för någon vecka sedan. Har du hunnit få någon uppfattning om NHL-meriterade Sjöström?

- Han verkar vara en fantastiskt trevlig kille med en väldigt fin skridskoåkning.

Holtets Norge stod för en väldigt stark insats i vårens VM i Slovakien. Norrmännen tog sig ända till kvartsfinalspelet, där de blivande världsmästarna Finland blev för svåra. Holtet själv imponerade stort och stod för åtta poäng på sju VM-matcher.

- Det gick bra för mig, men framför allt var vi med i varje match. Tidigare år har vi alltid fått dyngstryk i någon match, men så var det inte alls den här gången. Vi täckte en massa skott och alla ville verkligen vinna alla matcher.

Det måste ha varit extra skönt att slå Sverige?

- Det var en skräll, men visst är det alltid lite extra roligt att slå Sverige och kanske var den segern som gjorde att det gick så bra för oss under hela VM. Segern mot Sverige ökade dessutom intresset för hockey hemma i Norge och det är självklart extra kul.