PW: "Färjestad är Sveriges bästa klubb"

2 augusti 2011 17:33

Fredrik Pettersson-Wentzel klev i våras in i Timrå och visade definitivt att han höll i Elitserien. Nu tillhör "PW" det regerande mästarlaget. "Det var svårt att säga nej när Färjestad hörde av sig och jag tror också att FBK är det bästa alternativet för min utveckling" säger målvakten till Hockeyligan.se.


JVM-målvakten Pettersson-Wentzel imponerade under sina 14 elitseriematcher för Timrå i våras och inför den kommande säsongen var uppsalasonens tjänster därmed minst sagt eftertraktade.

– Det stod mellan en fortsättning i Timrå, spel i Luleå eller spel i Färjestad och när FBK hörde av sig var det svårt att säga nej. Jag ställde mig frågan var utvecklas jag bäst? Och då betydde målvaktstränaren Erik Granqvist en hel del. Dessutom är ju Färjestad Sveriges bästa klubb, så jag har verkligen ingenting att klaga på här, säger "PW" och fortsätter:

– Men jag hade samtidigt en jättepositiv tid i Timrå, då jag fick visa att jag kan spela i Elitserien. Även om det var en tuff tid för laget var det en viktig tid för mig och det var extra skönt att vi till slut klarade oss ifrån spel i Kvalserien.

Du inledde förra säsongen i moderklubben och allsvenska Almtuna och nu ska du konkurrera med guldmålvakten Cristopher Nihlstorp om förstaspaden i Färjestad. Hur känns det?

- Det känns bra. Nihlstorp är en jättebra målvakt, men man kan inte heller förvänta sig något annat i FBK. Hur som helst är jag inte här för att sitta på bänken. Vi inleder med European Trophy och vi kommer därför att ha en massa matcher under säsongen. Jag menar att båda kommer att få spela och sedan får vi se vem som har bäst form när det drar ihop sig, säger 20-åringen.

Hur ser du på Färjestad 2011/2012?

- Vi har fått in några nya unga killar och har samtidigt fått behålla nästa hela stommen från ifjol. Dessutom fick vi ju precis in Fredrik Sjöström, som är en av seriens absolut bästa nyförvärv. Vi siktar på att försvara guldet och laget känns också lika starkt som senast.

På tränarsidan har Niklas Czarnecki tagit över huvudansvaret, kommentar?

- Det känns bara bra. Niklas är en snäll människa som kan säga ifrån när det behövs och vi har kanonbra ledare i honom och Leif Carlsson, säger Pettersson-Wentzel.