Rond ett till Skellefteås Bud Holloway

5 november 2012 16:40

Innan vi lägger rond nummer ett av vårt tränarspel Coach LeMat till handlingarna passar vi på att presentera de fem spelare/målvakter som har samlat på sig allra flest CLM-poäng i den första ronden. Mannen som så här långt har dominerat Coach LeMat spelar i Skellefteå AIK och heter Bud Holloway.


1. Bud Holloway, Skellefteå, 232 Coach LeMat-poäng

Förra säsongen dominerade Skellefteås poängkung Bud Holloway Coach LeMat. Vilket är precis vad han gör även så här långt den här säsongen. Holloway delar ledningen i Elitseriens poängliga, toppar Elitseriens assistliga, ligger tvåa i plus/minus-ligan och fyra i skottligan (flest avslut på mål). Något som givetvis får ett rejält utslag i Coach LeMat. Alla som håller på Skellefteå kan helt enkelt vara väldigt glada över att Coach LeMat-kungen Holloway valde att stanna i Västerbotten.

2. Carl Söderberg, Linköping, 221 CLM-poäng

13 mål på 19 elitseriematcher är ett väldigt imponerande facit. Tre Kronor- och LHC-spelaren Carl Söderberg har också toppat Elitseriens skytteliga under en längre tid och man behöver knappast fråga sig hur mycket han betyder för Roger Melin och hans Linköping. Men gällande Coach LeMat har Söderberg än så länge i alla fall en överman i Bud Holloway.

3. Alexander Steen, MODO, 211 CLM-poäng

NHL-spelaren Alexander Steen klev inte bara in i Elitserien och MODO. Han totaldominerade direkt från start och St Louis Blues-spelarens poängfacit på 14 poäng på 15 matcher förtjänar minst sagt ett plus i kanten. I rond 1 av Coach LeMat räckte Steens insatser till en tredjeplats. Men noterbart är att Steen "bara" har spelat 15 matcher, medan Holloway och Söderberg har hunnit med 20 respektive 19 matcher.

4. Pär Arlbrandt, Linköping, 208 CLM-poäng

Under sin tid i Luleå Hockey visade Pär Arlbrandt ofta vad han kunde och det kan man verkligen säga han har fortsatt med sedan han flyttade till Linköping. Statistiken ljuger sällan och tar man en titt på en Elitseriens poängliga så toppas den i nuläget av just Arlbrandt. En ledning som han delar med Bud Hollloway. Men i tränarspelet Coach LeMat får LHC:s sniper Arlbrandt alltså finna sig att "bara" ligga fyra.

5. Joakim Lindström, Skellefteå, 201 CLM-poäng

De senaste veckorna har Skellefteås Joakim Lindström ständigt funnits med i poängprotokollen. Den formen har inte bara fått honom att klättra till en fjärdeplats i Elitseriens poängliga, det har också lett till att han inför rond 2 av Coach LeMat parkerar på femteplatsen gällande flest antal CLM-poäng.

Bästa spelare/bästa målvakter - rond ett

Rond två av Coach LeMat inleds nästa vecka på tisdag, men redan nu kan du gå in och skapa/uppdatera ditt lag - och om du ännu inte har spelat Coach LeMat, ta chansen och visa att just du är Elitseriens bästa tränare!

Här hittar du spelet Coach LeMat