Kallio: "Kan eventuellt bli borta hela veckan"

7 december 2011 14:17

I tisdagens 3-7-förlust mot Skellefteå saknade Växjö skadade Tomi Kallio och vill det sig illa för Lakers kan man få klara sig utan sin finländare i lagets tre resterande matcher innan det kommande landslagsuppehållet. "Just nu är det osäkert om jag kan spela den här veckan överhuvudtaget" säger Kallio till Hockeyligan.se.


Närmast för Växjö väntar Luleå hemma i VIDA Arena och precis som senast får Lakers alltså klara sig utan Tomi Kallio.

- Jag är inte med mot Luleå på torsdag i alla fall och det är osäkert om jag kan spela den här veckan. Det kan därför bli så att jag missar de matcher vi har kvar innan uppehållet och just nu är det dag till dag som gäller, säger växjöspelaren och fortsätter:

- Det är givetvis tungt att vara skadad, inte minst den här veckan när vi har flera väldigt viktiga matcher. Man vill ju alltid vara med på isen och bidra för laget.

Tvåa i Växjös poängliga

Men man kan ju lugnt säga att du har bidragit för Växjö, då du inför torsdagens match ligger tvåa i er poängliga med dina 21 poäng på 27 matcher. Trodde du själv på en såpass stark inledning poängmässigt?

- Jag vet vad jag kan och givetvis så trodde på mig själv innan säsongen, men visst har det varit riktigt kul att det har blivit så många poäng för min del. Men för att få med sig så många poäng krävs också bra medspelare och det har jag verkligen haft.

Inför mötet med Luleå ligger Växjö tia i tabellen.
- Vi inledde säsongen bra, men nu har vi dippat lite. Fast under en lång säsong brukar det alltid komma någon lite tyngre period. Åtminstone har det varit så i alla lag jag har spelat i tidigare.

Vad tror du dippen beror på?
- Svårt att säga, motståndarna kanske har scoutat oss bättre och den vägen fått lite bättre koll på hur vi spelar. Men vårt mål är fortfarande i första hand slutspel och det tror jag också att vi kommer att klara av.

Växjös matcher innan säsongens andra landslagsuppehåll är förutom torsdagsmatchen mot Luleå MODO hemma på lördag och Timrå borta på söndag.