"Sverige är inte aktuellt för Juuso Hietanen"

26 april 2012 11:12

Den förre brynäs- och HV71-backen Juuso Hietanen, som den gångna säsongen har spelat i KHL, har placerats i Elitserien till den kommande säsongen. Något som Hietanens agent Juuso Pulliainen dementerar. "Det enda som gäller nu är fortsatt spel i Ryssland" säger Pulliainen till Hockeyligan.se.


Juuso Hietanen har tidigare i sin karriär hunnit med 218 elitseriematcher, där han har representerat Brynäs i tre säsonger och även gjort en säsong i HV71. Efter hans poängstarka säsong i HV71 2010/11, där han stod för 33 poäng på 55 matcher har finländaren den gångna säsongen spelat i KHL och Torpedo Nizhny Novgorod.

Även hans facit i den ryska ligan imponerar och hans 31 poäng på 47 matcher samt åtta poäng på 13 slutspelsmatcher borgar alltså för en fortsättning i KHL.

- Att Juuso skulle vara på gång till Sverige stämmer inte och just nu tyder ingenting på att han kommer att spela i Sverige nästa säsong, säger Hietanens agent och fortsätter:

- Han har haft en kanonsäsong i KHL och det som gäller nu är en fortsättning i Novgorod eller någon annan KHL-klubb. Spel i Ryssland är prio ett och därför är inte Sverige aktuellt på något sätt i nuläget.