Forsberg ny målvaktstränare i Frölunda

27 april 2012 13:19

Frölunda och den 37-årige målvaktstränaren Jonas Forsberg har undertecknat ett avtal som sträcker över den kommande säsongen. Forsberg kommer att vara målvaktstränare för Frölundas hela elitverksamhet, från U16-Elit till A-laget.


Jonas Forsberg kommer närmast från två år som målvaktstränare i tyska Kölner Haie. Innan det arbetade han i Djurgårdens organisation som målvaktstränare. Som aktiv vaktade Forsberg Djurgårdens, Södertäljes och AIK:s mål i Elitserien under sex säsonger.

Frölundas tränare Kent Johansson om klubbens nye målvaktstränare:
- Jag känner Jonas rätt bra efter en gemensam säsong i Södertälje. Han har goda värderingar och är mycket noggrann. Han brinner för att utveckla unga målvakter och det passar som handsken med hur Frölunda tänker strategiskt. Så med Jonas i teamet kan vi nu fortsätta jobba på samma sätt som vi gjort den senaste säsongen och det känns väldigt bra, säger Johansson till Frölundas hemsida.

Jonas Forsberg om sitt nya jobb:
- Ganska snabbt när jag fick frågan från Frölunda så kändes det tydligt att vi har samma tankar på hur man ska utveckla unga målvakter, säger Forsberg och fortsätter:

- Frölunda är ju en stor, framgångsrik och etablerad klubb som arbetar väldigt professionellt och med tydliga mål och det betyder förstås mycket i såna här sammanhang. Men det avgörande är ändå vår gemensamma syn när det gäller strategin att utveckla unga målvakter.

Kanadensisk back klar för Frölunda