Mikael Gath tillbaka i Rögle

26 april 2012 17:25

Rögle har gjort klart ledarstaben för den kommande säsongen. För nu har den tidigare spelaren Mikael Gath skrivit på ett kontrakt som ny tredjecoach i A-laget. "Ett naturligt val. Mikael är respekterad av både spelare och övriga kring klubben" säger Rögles sportchef Pelle Svensson till klubbens hemsida.


Mikael Gaths aktiva karriär avrundades när Rögle degraderades från Elitserien 2010 och de senaste två åren har han varit spelande tränare i Lejonet från Landskrona.

- Gath har i sitt kontrakt som tredjetränare för A-laget också velat jobba en del mot hockeygymnasiet, vilket är en väldigt bra lösning med tanke på hans pedagogiska utbildning i egenskap av idrottslärare. En viktig ingrediens i vår rekrytering, säger Rögles sportchef Svensson till klubbens hemsida.

Gath ser fram emot återkomsten till Rögle.
- Det känns fantastiskt inspirerande och roligt att få komma tillbaka. Det var inget att fundera på. Jag bestämde mig ungefär samma sekund som de frågade. Jag är kanske dålig förhandlare, men det är inte min melodi att verka svårfångad när det är Rögle. Jag har aldrig gjort hemlighet av att Rögle har varit min ambition hela tiden, säger Rögles nye tredjecoach och fortsätter:

- Det är klart att tankarna fanns där redan när jag startade min tränarkarriär häromåret. För mig kan det inte finnas någon bättre eller roligare uppgift.

Mer läsning om Rögle:

Rögle förlänger med Brithén och Bergström
Ingen fortsättning för Simon Olsson i Rögle
Viktig pusselbit på plats i ledarstaben
Inget nytt kontrakt för Gistedt
Timrå förlorade - men vann Kvalserien
Timrå och Rögle spelar i Elitserien 2012/2013
Barta byter från Malmö till Rögle