Resultat: LHC och DIF derbyvinnare

20 september 2011 21:45

Tisdagkvällen bjöd två derbyfester, där vi fick se Djurgårdens målvakt Gustaf Wesslau leda laget till en 4-2-seger i stockholmsderbyt mot AIK och Linköpings Carl Söderberg med sina två mål på egen hand vända E4-derbyt mot HV71 till en 2-1-vinst för LHC.

AIK inledde bra och dominerade den första perioden skottmässigt och "Gnaget" fick också utdelning målmässigt när Robert Rosén var sist på pucken efter ett snyggt klapp-klapp-spel och förarbete signerat Fredrik Svensson och Richard Gynge.

Men Djurgården kom ut som ett helt annat lag i den andra akten och gick fram till 3-1 efter mål av Marcus Nilson, Jimmie Ölvestad och Fredrik Claesson. AIK:s målvakt Viktor Fasth hade så långt en tung kväll och uttryckte också tydlig frustation när han drog på sig en utvisning för roughing. AIK fick dock ny kontakt när Dick Tärnström reducerade till 3-2 och det resultatet stod sig också perioden ut.

AIK låg sedan på och jagade kvittering, men DIF och målvakten Gustaf Wesslau redde ut stormen och vann till slut med 4-2, efter att Kristofer Ottosson fastställt slutresultatet i ett övergivet AIK-mål.

Söderberg och Engstrand matchhjältar för LHC

HV71 såg riktigt sugna ut på att ta säsongens första seger och var det bättre laget i den första akten. Linköpings målvakt för kvällen, Christian Engstrand, fick svettas i kassen och till slut fick LHC:s burväktare också se Mats Tryggs skott från blå passera honom och därmed kunde jönköpingslaget gå in i den första pausen med en 1-0-ledning.

Nämnde Engstrand fick fortsätta att slita i målet och han var den stora anledningen till att 0-1 stod sig genom hela den andra perioden. Men även HV:s målvakt Andreas Andersson var stabil de få gånger Linköping stack upp.

Men LHC visade upp ett helt annat spel i den tredje perioden och anförda av tvåmålsskytten Carl Söderberg kunde östgötalaget alltså vända och vinna med 2-1. Matchhjältar för LHC givetvis Söderberg och Engstrand.