Videll: "Vi gör en skitperiod"

21 september 2011 01:15

Den lysande starten till trots, det blev förlust för AIK i derbyt mot Djurgården. De svartgula föll igenom i inledningen av andra perioden då DIF gick från 0-1 till 3-1. "I andra perioden var vi inte alls redo", säger forwarden Linus Videll till Hockeyligan.se efter 2-4-förlusten.


Den före detta Södertäljeforwarden har ingen förklaring till genomklappningen med tre baklängesmål på två minuter och 39 sekunder.

– De (Djurgården) var väldigt heta när de kom ut till andra perioden med ny energi i laget och med några förändringar. Vi var inte alls redo och jag vet inte varför, säger 26-åringen och fortsätter:

- Vi har precis gjort en bra förstaperiod och sen gör vi en skitperiod. Sedan blir det lite bättre, vi får i alla fall en fem mot trea och kan göra 2-3, men de täpper till ganska bra tycker jag.

Bortsett från resultatet, hur var det att spela ett derby?
- Det var kul. Bra stämning på läktarna och båda klackarna sjunger på bra. Det är härligt att känna trycket från AIK-fansen.

Tärnström inte nöjd med powerplay

Inte heller lagkapten Dick Tärnström kan finna en given förklaring till varför AIK inledde som laget gjorde i andra perioden.

- Jag önskar att jag hade svar på den frågan, det är lätt att stå här nu och säga vad vi skulle ha gjort. Men vi slarvar en hel del och ger dem ytor och puckar att jobba med som vi inte brukar eller ska göra. Det blir tufft där med 3-1 i baken, säger Tärnström till Hockeyligan.se.

AIK:s andra mål kom till i powerplay, från Tärnströms klubba, men kaptenen var inte nöjd med hur saker och ting artade sig i den spelformen.

- Vårt powerplay var väl under all kritik. Inget vidare. Det är samma sak där, vi krånglar till det med småpassningsspel i stället för att ha lite bredd och få lite längre passningar på dem och få dem att röra sig.

AIK får chans till revansch redan på torsdag då laget tar sig an MODO i Örnsköldsvik.