Resultat: Fjärde raka trepoängaren för Luleå

29 november 2012 22:00

Det var en händelserik torsdag i Elitserien när Luleå tog sin fjärde raka trepoängare när laget besegrade Linköping med 3-0 på bortaplan. I övrigt fick vi se segrar från MODO, Brynäs, Färjestad, HV71 och Frölunda.

MODO - Timrå 2-0

I Örnsköldsvik var det 1-0 på tavlan efter två spelade perioder och visst var det Alexander Steen som gjorde matchens första mål. Steen, som missade åtta matcher på grund av skada, rakade in en retur efter fem minuter av den andra perioden. Det såg länge ut att bli matchens enda mål och det dröjde till slutminuten innan Mattias Ritola fastställde slutresultatet till 2-0 vilket även innebar MODO:s första seger över Timrå den här säsongen.

Målvakten Bernhard Starkbaum räddade samtliga 38 skott för säsongens fjärde nolla vilket naturligtvis gladde tränare Ulf Samuelsson:

Jag tyckte att Starkbaum förtjänade nollan, han gjorde många riktigt bra räddningar. Det var en tät match med bra försvarsspel. Steen får helt klart godkänt med game winning goal, sa Samuelsson till C More efter slutsignalen.

Brynäs - Växjö 4-2

I Gävle var det gästande Växjö som inledde starkast när glödhete Dennis Rasmussen inledde målskyttet med sitt åttonde mål för säsongen. Men i den andra perioden vände Brynäs på matchen när Cody Franson kvitterade, Calle Järnkrok satte 2-1 i powerplay och Jesper Ollas utökade till 3-1 i samma spelform.

Innan den andra perioden var över reducerade Växjö till 3-2 genom Brad Moran, men Calle Järnkrok var matchens man i Gävle och satte 4-2 i powerplay. Det blev även slutresultatet.

- Skönt med två raka på hemmaplan där vi tidigare har haft det tungt. Får hoppas på att målskyttet lossnar nu, har flyt idag. Jag körde med Elias klubbor idag så det kanske var därför det lossnade. Nu kan han glömma att han får tillbaka klubborna, sa Järnkrok till C More efter slutsignalen.

Rögle - Färjestad 1-7

Färjestad tog tre poäng i Ängelholm efter en händelserik förstaperiod där gästerna gick ifrån till 0-3. Matchens första mål kom redan i den andra minuten från Per Åslund innan Rickard Wallin utökade efter 13 minuter. Sedan kom en omtalad situation då Rögle såg ut att reducera men istället fick en utvisning för målvaktsinterference. I det efterföljande powerplayläget gjorde istället Färjestad 0-3 efter ett välplacerat backskott från Ville Lajunen.

I den andra perioden kom både 0-4 och 0-5 och vi fick vänta till 14:21 i den tredje perioden innan hemmalaget fick in en puck bakom Alexander Salak i färjestadskassen. Rögles lagkapten Jacob Johansson satte pucken, men Färjestad avslutade målskyttet när Christian Berglund satte 1-6 och Marcus Paulsson 1-7.

– Idag fick vi maximal utdelning, det är bara att vara ödmjuk och erkänna det. Vi tog hela vitpepparkorn efter matchen (mot förmodad magsjuka) men jag lyckades att lura de flesta juniorer att man skulle tugga sönder de först, sa Färjestads Christian Berglund till C More efter slutsignalen.

Linköping - Luleå 0-3

Luleås målvakt Johan Gustafsson höll sin andra nolla för säsongen när Luleå tog sin fjärde raka trepoängare och besegrade Linköping med 0-3. Linus Persson inledde målskyttet när han direktsköt 0-1 efter en fin passning från Niklas Olausson. Det målet kom i den första perioden där även Johan Fransson utökade gästernas ledning till 0-2 med klockan på 13:49.

Inga mål föll i den andra perioden, men i den tredje akten satte Luleå spiken i kistan när man vände spelet blixtsnabbt och Karl Fabricius satte ett backhandskott i nätmaskorna vilket även säkrade tre poäng till gästerna.

- Vi driver bra och puckarna trillar in. Vi kanske inte gör vår bästa match men vi vinner ändå, och det är kanske styrkan. För egen del känns det riktigt bra och nollan är en bonus, sa Luleås målvakt Johan Gustafsson till C More efter slutsignalen.

HV71 - AIK 3-2 OT PS

HV71 behöll serieledningen efter kvällens omgång, men det var med nöd och näppe. AIK spelade ett bra försvarsspel och målvakten Niklas Lundström räddade 37 av 39 skott. Det var även AIK som tog ledningen i matchen när Esa Pirnes satte 0-1 efter 13:26 av den första perioden. I den andra perioden klarade AIK åtta minuter i boxplay men i den tredje perioden kvitterade HV71 genom Marcus Nilson och matchen såg länge ut att sluta just 1-1.

AIK tog dock ett järngrepp när Broc Little, som assisterade till 0-1, satte 1-2 på en retur efter 16:53 i den tredje perioden. Men med endast en sekund (!) kvar på klockan kvitterade Marcus Nilson och efter en förlängning utan fullträffar avgjorde Jason Krog matchen till hemmalagets fördel efter det enda målet under straffläggningen.

- Det är klart att det är en besvikelse när det är en sekund kvar när de gör 2-2. Jag tycker att vi gör det som förväntas av oss då vi är bra i försvaret och skapar bra målchanser. Jag tycker synd om mitt lag efter det här, sa en märkbart besviken Per-Erik Johnsson till C More efter slutsignalen.

Frölunda - Skellefteå 3-1

Frölunda tog hand om samtliga tre poäng i kvällens möte mot Skellefteå men det var gästerna och Elitseriens poängkung Bud Holloway som inledde målskyttet. Per-Johan Axelsson kvitterade tillställningen och vi hade 1-1 på tavlan efter den första perioden.

I slutet av den andra perioden kom det matchavgörande målet genom Frölundas Fredrik Eriksson som följde med upp i ett anfall och iskallt satte pucken i nät via ett backhandskott. Men matchens stora behållning, som förmodligen var värd hela entrépengen till Scandinavium, var målet som betydde 3-1. Matt Duchene svarade för en fantastisk dragning i ett friläge och spikade slutresultatet. Frölunda tog därmed sin första seger för säsongen över Skellefteå.