Mäktiga milstolpar i Elitserien

28 september 2012 16:10

Torsdag och lördag betyder förutom tolv matcher i Elitserien även jubileum för hela åtta spelare som landar på ett jämnt 100-tal när det gäller spelade matcher i Elitserien. Luleås Janne Sandström toppar listan med 700 spelade matcher i Elitserien i och med gårdagens segermatch över Frölunda. Här uppmärksammar vi samtliga spelare.


Torsdagens sjätte omgång av Elitserien innebar tre jubilarer när det gäller spelade elitseriematcher.

Jan Sandström gjorde sin 700:e elitseriematch när Luleå tog emot Frölunda. Förutom i Luleå så har Sandström samlat på sig en del av matcherna när han under tre säsonger spelade i Elitserien med AIK.

Även MODO:s Niklas Sundström landade på ett jämnt 100-tal, segermatchen över HV71 i Fjällräven Center var Sundströms 400:e elitseriematch för MODO. Samtliga Sundströms matcher i Elitserien har för övrigt varit i MODO-tröjan.

Brynäs Sebastian Lauritzen var en av de tre som i torsdags firade lite extra, för trots förlustmatchen för Brynäs mot Skellefteå kan Lauritzen nu räknas in i skaran spelare som gjort 200 elitseriematcher. Förutom spel i Elitserien med Brynäs har Lauritzen även representerat Timrå och Linköping i den högsta serien.

Hela fem jubilarer i lördagens omgång

Tre till handlingen men fem spelare återstår att fira i och med lördagens omgång där samtliga elitserielag är i spel. I matcherna Skellefteå - Färjestad, Brynäs - Timrå, Växjö - Luleå och Frölunda - AIK hittar vi spelarna som är värda att uppmärksammas lite extra.

Tre av spelarna når platån 400 matcher i Elitserien:

– AIK:s Tobias Viklund, som förutom AIK representerat Frölunda, Skellefteå och MODO.

– Timrås Yared Hagos, som förutom Timrå även spelat elitseriematcher för AIK, Mora, HV71, Södertälje och Skellefteå.

– Brynäs Jonas Nordquist, som förutom Brynäs också representerat Leksand, Luleå och Frölunda i Elitserien.

Dessa tre herrar når ett respektabelt antal matcher när de nu alla kan sträcka på sig lite extra när pucken släpps i lördagens omgång och alla tre gör sin 400:e elitseriematch.

Dessutom når Luleås Niklas Olausson platån 200 spelade matcher (Olausson har även spelat elitseriehockey för Linköping) och Färjestads Ole-Kristian Tollefsen (som tidigare representerat MODO i Elitserien) gör sin match nummer 100.

Aktuella milstolpar spelade elitseriematcher

Spelare Lag Elitseriematcher
Jan Sandström Luleå 700
Niklas Sundström MODO 400
Sebastian Lauritzen Brynäs 200
Tobias Viklund AIK 399
Yared Hagos Timrå 399
Niklas Olausson Luleå 199
Ole-Kristian Tollefsen Färjestad 99

En bit kvar till rekordnivåer

Nämnda spelare har samtliga en bra bit kvar till toppnivån när det gäller spelade matcher i Elitserien. Mikael Håkanson toppar listan över flest spelade matcher någonsin och för att nå en topp-10-placering krävs det en bra bit över 700 matcher i dagsläget. Dit har dock Luleås Jan Sandström inte så långt kvar då han i skrivande stund befinner sig på 15 plats genom alla tider. Noterbart är också att HV71:s David Petrasek är den enda spelaren aktiv i årets elitserie och han har mycket goda möjligheter att avancera på listan inom kort.

Totalt antal spelade elitseriematcher

Rnk Spelare Elitseriematcher
1. Mikael Håkanson 808
2. Roger Åkerström 804
3. Fredrik Bremberg 773
4. Ove Molin 770
5. Anders Burström 768
6. David Petrasek 765
7. Anders Söderberg 756
8. Jesper Mattsson 753
Nichlas Falk 753
10. Per Gustafsson 734

* Spelare i fetstil = aktiva i Elitserien

e-stat: Totalt antal spelade elitseriematcher