FBK: "Beslut kring Hyvönen kommer efter helgen"

2 november 2011 14:34

Inför torsdagens omgång ligger Hannes Hyvönen fyra i Färjestads poängliga och nu är den givna frågan om forwardens insatser så här långt räcker för att förlänga hans korttidskontrakt i FBK, som går ut efter lördagens match mot MODO. "Vi lär förmodligen sätta oss ner efter helgen och meddela Hannes vårt beslut" säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist till Hockeyligan.se.


Hannes Hyvönen har hittills mäktat med fem mål och två assist på tio matcher. Men trots ett såpass starkt poängfacit är det alltså inte givet att finländaren stannar i karlstadlaget.

- Vi har ännu inte bestämt oss för hur vi ska göra, men självklart är det något som vi löpande diskuterar, säger Rundqvist och fortsätter:

- Hannes har bevisat att han har den kompetens som vi behövde när vi värvade honom, då han har producerat både mål och poäng och totalt sett har han gjort en fullt godkänd insats för oss.

Det låter som att en kontraktsförlängning ligger nära till hands?
- Han har som bekant ett gällande kontrakt till och med matchen på lördag och vi lär förmodligen sätta oss ner efter helgen och meddela Hannes vårt beslut.

Om det blir en förlängning, vilken typ av kontrakt är det i så fall som gäller?
- Då handlar det om ett kontrakt som löper över resten av säsongen.