Koivisto: "Tror något blir klart den här veckan"

2 november 2011 15:29

Så sent som i måndags gick Toni Koivisto skilda vägar med Frölunda. Men det råder inga som som helst tvivel om att finländaren helst av allt vill stanna i Sverige. "Jag vill helst fortsätta i Elitserien och jag hoppas och tror på att något kommer att bli klart den här veckan" säger Koivisto till Hockeyligan.se.


Förra säsongen stod Koivisto för 23 poäng på 54 matcher för Frölunda, men årets poängskörd för FHC stannade på en poäng på 17 matcher och nu är frågan vilken klubb som blir den KHL- och landslagsmeriterade forwardens nästa arbetsgivare. Några klubbar som Koivisto har sammankopplats med är Växjö, Timrå och Luleå.

- Jag hoppas och tror på att något kommer att lösa sig den här veckan. Men allt jag kan säga i nuläget är som sagt att jag helst vill stanna i Elitserien, säger 28-åringen och fortsätter:

- Det viktiga för mig är jag får en bra paketlösning, där allt från min roll i laget till att runt ishockeyn känns bra.

Du är uppvuxen i Ylitornio, som ligger rätt nära Luleå, eller rättare sagt inte ens 200 km från Coop Arena, har det någon betydelse för ditt kommande klubbval?

- Visst skulle det vara fint att ha så nära till släkt och vänner, men det som alltid är styrande är ändå vilken sorts paketlösning en klubb kan erbjuda.

Hur känns det nu två dagar efter att du har lämnat Frölunda?
- Att jag lämnade Frölunda var det bästa för alla parter och nu hoppas jag bara på att jag gör klart med en ny elitserieklubb så fort som möjligt.