Chad Kolarik - skyttekung i SHL 2013/2014

8 mars 2014 19:30

Efter att sista omgången i SHL 2013/2014 spelats under lördagen står det klart att Linköpings Chad Kolarik segrar i skytteligan på sina 30 gjorda mål. En imponerande siffra och amerikanen har verkligen levt upp till Linköpings förhoppningar.


Chad Kolarik kom till Linköping inför den här säsongen från Wilkes-Barre Scranton Penguins med förhoppningar hos östgötarna om att kunna producera en hel del mål.

Han har visat under flera säsonger i AHL att han är att räkna med när det hettar till framför motståndarkassen och nätrassel har det också blivit i mängder i Linköpingströjan.

Kolarik har inte gjort någon i Cloetta Center besviken och inte alltför sällan har det varit riktigt granna strutar från nummer 42. Det kanske allra grannaste kom dock inte inför hemmapubliken utan i bortamatchen mot MODO den 10 oktober. Hans konstnummer där finns med i den kommande omröstningen om Årets Mål.

– Jag värvades för att göra mål och gör jag inte det så gör jag inte mitt jobb, sa amerikanen till SHL.se i en intervju tidigare under säsongen.

Vi kan väl ändå konstatera att Kolarik gjort sitt jobb på ett högst tillfredsställande sätt. Bäst av alla - och det gav en förstaplats i skytteligan!