Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Färjestad
FBK

Lasch mot Olofsson - giganterna i tungviktskamp

17 januari 2019 11:30
#FHCFBK

Scandinavium står redo och det gör även Frölunda och Färjestad. De klassiska giganterna placerar sina poängkungar öga mot öga, när Frölunda hoppas följa upp CHL-succén samtidigt som Färjestad jagar andraplats.


Noterbart Frölunda

– Efter tre raka förluster kom trendbrottet i lördags. Frölunda piskade dit Mora med minsta möjliga marginal och Mats Rosseli Olsen sköt segermålet till 3-2 i mittperioden. Vinsten håller göteborgarna kvar på andraplatsen, med tre poäng till godo på fyran Färjestad.

Ryan Lasch såg till att bidra till vinsten. Amerikanen spelade fram till Samuel Fagemos ledningsmål och ökade på sin totala poängskörd till 23 (7+16). Det var Laschs första poäng sedan den 29:e november - men värt att nämna är att Frölundas givna anfallsvapen missat en stor del av perioden på grund av skada.

– Frölunda har övertaget via 2-1 i vinster sett till säsongens tre föregående möten med Färjestad. Dessutom kommer Göteborgslaget till spel i Scandinavium ikväll med en stor framgång bakom sig. I tisdags besegrade Frölunda nämligen HC Pilsen i CHL:s semifinalretur - och nu väntar europeisk mästarfinal.

Noterbart Färjestad

– Precis som för rivalen Frölunda satte Färjestad under helgen stopp för negativ resultatrad. 3-1 hemma mot Malmö innebar lagets första vinst sedan annandagen och värmlänningarna hade fyra raka förluster på kontot.

Michael Lindqvist spelade en stor huvudroll i Löfbergs Arena under lördagen. Först låg forwarden bakom rycket i matchinledningen, via assist till Marcus Nilssons 1-0 och sedan själv som målskytt till 2-0. Senare i matchen gjorde sig dock Lindqvist skyldig till en förseelse och Färjestads poängmaskin är därför avstängd ikväll.

– Med poäng i fem av sina sex senaste har Jesper Olofsson levererat framåt för Färjestad. Mot Malmö blev det en assistpoäng för Olofsson, som på 31 matcher stått för nio mål och elva framspelningar.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCFBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.