Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Färjestad
FBK

Skellefteås tredje raka seger mot Färjestad

5 januari 2019 20:35
En Skellefteåspelare tacklar omkull en motståndare från Färjestad
#SKEFBK

Två gånger om hade ett skadedrabbat Färjestad ledningen mot Skellefteå, men till slut orkade värmlänningarna inte stå emot. Utvisningarna blev avgörande när Skellefteå vände 1-2 till 4-2 i tredje perioden och tog sin tredje raka seger i inbördes möten.


Den inledande perioden mellan Skellefteå och Färjestad bjöd på en hel del utvisningar, vilket satte sin prägel på spelet. Inget mål föll dock i den spelformen, utan det var i stället ett fint sicksack-spel från Färjestad som gav Carl Jakobsson läge att sätta matchens första fullträff.

– Tjugo bra minuter från vår sida, helt klart. Vi har varit skickliga i mittzonen och fått ner farten på Skellefteå, det är en nyckel för oss i kväll och det gör vi bra så här långt, tyckte FBK-tränaren Johan Pennerborn i C More.

Utvisningarna fortsatte att trilla in då och då i mittperioden, som utifrån det blev en aning sönderryckt. Ett av de numerära överlägena resulterade också i ett mål från Färjestads Jesper Olofsson, men dessförinnan hade Skellefteås Jonathan Pudas kvitterat. Ställningen inför den tredje akten var därmed 1-2, även om gästerna hade ytterligare en puck i nät. Det målet dömdes dock bort på grund av hög klubba.

– Det känns som att det svänger lite, vi gör en konsekvent förstaperiod och i andra blir vi lite passiva. De får börja snurra på oss och gör 1-1, men vi rycker upp oss och det är skönt att ha ledningen inför sista perioden, tyckte målskytten Olofsson.

Tung vändning i tredje perioden

Spelet i numerärt över- och underläge återkom vi till många gånger under kvällen, så även vid Skellefteås viktiga kvittering till 2-2 från Oscar Möller. Han kunde ta vara på en retur från nära håll och skicka in pucken bakom Adam Werner i Färjestads kasse.

Utvisningarna fortsatte att komma för Färjestad och det skulle bli avgörande. Med åtta minuter kvar av tredje akten kunde Jimmie Ericsson styra in 3-2 på ett distansskott och i slutminuten prickade Bud Holloway in 4-2 i tom kasse efter en avancerad vinkelberäkning av ett skott via sargen.

– Vi gör över lag en ganska bra match. Vi hamnar i underlägen och det är starkt att vända i tredje. Det har varit barskrapat med poäng och det är skönt att kunna komma tillbaka i en match på hemmaplan. Vi måste upp med passionen och inställningen över 60 minuter, vi har startat alldeles för tamt, konstaterade matchvinnaren Jimmie Ericsson i C More.

Segern var Skellefteås tredje raka mot just Färjestad den här säsongen och de tre poängen var välbehövliga i kampen om att klättra i den extremt jämna tabellen.

Se highlights från matchen på SHL Play!