Snabb revansch inför fullsatt hus

24 november 2018 20:20
#FBKFHC

För andra gången på två dagar lockade Färjestad och Frölunda fullsatt hus. Denna gången var det Löfbergs Arena i Karlstad som hade lapp på luckan när hemmalaget Färjestad tog en snabb revansch i klassikermötet med Frölunda.

Innan matchen drog igång hyllades den tidigare FBK-spelaren Ole-Kristian Tollefsen i en fullsatt Löfbergs Arena. Den energi och den glädje som spreds under ceremonin hängde med in i en tämligen underhållande första period, där båda lagen stressade motståndaren för att därigenom skapa lägen framåt.

Första akten bjöd på ett mål, närmare bestämt från Färjestads back Johan Ivarsson som kunde prickskjuta in 1-0 bakom en skymd Johan Mattsson i Frölundamålet. I mittperioden utökade hemmalaget dessutom till 2-0 efter ett hårt slagskott från Theodor Lennström.

Siffrorna speglade ärligt talat inte riktigt matchbilden, som var öppen och böljande med chanser åt båda håll.

– Vi har chanser, men behöver lite mer trafik framför Svensson så sätter vi några. Vi behöver ha ett lite bättre passningsspel, när vi fokuserar så spelar vi bort deras press och det finns ytor att spela på. Då skapar vi mer spel i anfallszonen också, tyckte Frölundas lagkapten Joel Lundqvist i C More.

Dramatisk avslutning

Den tredje perioden startade med ett virvlande engagemang från båda lagen, som bytte kanonchanser med varandra under de första minuterna. Publiken på de fullsatta läktarna slets en stund mellan hopp och förtvivlan innan det senare tog överhanden.

Frölundas Joel Lundqvist skickade nämligen in reduceringen till 2-1 efter drygt sex minuters spel, vilket tillförde rejäl spänning till matchen.

Chanserna fortsatte att avlösa varandra i matchens avslutande del och publiken fick sannerligen valuta för entrépengen ända in i det sista. Avgörandet kom nämligen med mindre än minuten kvar att spela, när Frölunda hade tagit ut sin målvakt för att slutforcera in en kvittering. Men, i stället kunde duon Jesse Virtanen och Gustav Rydahl skicka in 3-1 i öppen kasse.

Därmed fortsätter Färjestad på sin framgångsrika formkurva och tog en mycket snabb revansch efter gårdagens nesa i Göteborg. Tre poäng till Karlstad denna gång alltså.