Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Frölunda
FHC

Färjestad söker upprättelse i rond två

24 november 2018 10:00
#FBKFHC

Under gårdagen var det Frölunda som tog tre poäng inför ett fullsatt Scandinavium. Nu vänder back-to-back-mötet till Karlstad där ett utsålt Löfbergs Arena slår upp portarna. Färjestad som nu vill ta revansch på göteborgarna.


Noterbart Färjestad

– Michael Lindqvist var framträdande under fredagskvällen och svarade för en assist och hade dessutom fyra skott på mål.

– Backen Jesse Virtanen spelade över 20 minuter under gårdagen, 21 minuter och 57 sekunder för att vara mer exakt. Virtanen har dessutom gjort 13 poäng, två mål och elva assist, på de elva senaste matcherna och leder backarnas poängliga med 14 inspelade poäng.

– Färjestad vann igår skottstatistiken med 35-24. Nu vill värmlänningarna få bättre utdelning i rond nummer två.

– Värmlänningarnas segersvit på fyra raka matcher bröts alltså under gårdagen och nu hoppas man studsa tillbaka till vinnarspåret omgående - inför en fullsatt hemmaborg.

Noterbart Frölunda

Rhett Rakshani gjorde sitt första mål i Frölundatröjan under fredagen. Amerikanen svarade dessutom för en assist och hade fyra skott på mål under sina 12 minuter och 40 sekunder på isen.

Johan Mattsson fick 35 skott på sig under fredagen och släppte endast ett förbi sig, det gav en räddningsprocent på 97,14 procent.

Ryan Lasch har gjort 16 poäng på de tio senaste matcherna, sex mål och tio assist. Amerikanen är nu uppe på en andraplats i poängligan, en poäng efter Djurgårdens Jakob Lilja.

– Gårdagens tre poäng gjorde att Frölunda gick upp i serieledning med samma poäng som Luleå - men med bättre målskillnad. Nu ska göteborgarna försvara förstaplatsen i en tabell som är oerhört jämn, det skiljer nämligen bara sju poäng mellan Frölunda och Brynäs, som ligger tia.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKFHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.