Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Frölunda
FHC

Gustafsson hjälte i rivalmötet

13 oktober 2018 21:15
#FBKFHC

Det var ett klassiskt rivalmöte med heta känslor i Karlstad på lördagen. Efter en tät och målrik kamp där initiativet svängde flera gånger var det bortalaget som fick jubla över tre poäng, mycket tack vare målvakten Johan Gustafsson som stod för 31 räddningar i 4-3-segern.


Att det var ett rivalmöte som utspelade sig i Löfbergs Arena på lördagkvällen rådde det inga tvivel om. Det var fullsatt och publikfest och dröjde inte länge innan det blev gruff framför mål. Nästan lika snabbt gick det att spräcka målnollan. Nyutnämnde lagkaptenen Mikael Wikstrand såg till att hemmalaget fick en smakstart när han serverade Fabian Zetterlund som fick ett friläge som han utnyttjade på bästa sätt och därmed gjorde sitt första mål för säsongen. Men kort senare var det kvitterat då Max Friberg gjorde som Zetterlund och bröt sin målnolla. Målet godkändes efter videogranskning eftersom Linus Nässén som skymde framför mål inte bedömdes störa Färjestads målvakt Markus Svensson. I slutet av den första perioden fullbordade Frölunda vändningen då Samuel Fagemo satte pucken i en spelvändning och – hör och häpna – gjorde inte bara sitt första mål för säsongen utan första i SHL.

– Det är jätteroligt att möta Frölunda. Fullsatt och går inte att få bättre en lördagskväll! ansåg Fabian Zetterlund.

Målfesten fortsatte i den andra perioden där Pathrik Westerholm först utökade bortalagets ledning innan Färjestad kom tillbaka med två snabba mål signerade lagets förstakedja med Zetterlund, Steen och Rydahl. Men trots att Färjestad hade flertalet chanser att göra fler mål i perioden var det Frölunda som stod för nästa fullträff i ordets rätta bemärkelse. Klapp-klapp-spel i powerplay ledde fram till att Jonathan Sigalet kunde bomba in 3-4 och ge sitt Frölunda ledningen inför tredje perioden.

– Vi måste börja ta tag i pucken och ta mer initiativ, konstaterade en inte helt nöjd Pathrik Westerholm efter mittenakten.

En riktigt tung förlust

Den tredje perioden handlade mycket om Färjestads jakt på kvittering men Johan Gustafsson i Frölundas målbur briljerade och räddade allt som kom emot honom i slutakten. Farligast blev det på slutet när Färjestad plockat målvakten och satsade på sex utespelare och Mikael Wikstrand prickade stolpen. Närmare än så kom inte Färjestad den här kvällen till tränare Pennerborns stora förtret.

– Jag tycker att vi har bud på både ett och två mål i tredje perioden. En riktigt tung förlust, sammanfattade han efter matchen. Desto nöjdare var Frölundas matchhjälte Gustafsson som trivdes inför fullsatta läktare.

– Att komma till Karlstad en lördag är alltid tufft men kul och inspirerande också. Vi krigar otroligt hårt och får med oss tre poäng, fantastiskt skönt!

I och med segern passerar Frölunda Skellefteå och går upp på fjärde plats i SHL-tabellen. Lagets utvecklingskurva pekar uppåt och Johan Gustafsson tycker att laget börjar komma ihop riktigt bra.

– Vi börjar bli den lagmaskin vi vill vara nu, avslutade han.

Se highlights från matchen här.