Resultat: Ritola och Bremberg imponerade

17 november 2011 21:48

Inför torsdagkvällens matcher var det nyförvärven som var i fokus - och även efter desamma gäller samma sak. I MODO:s match mot HV71 blev Mattias Ritola matchhjälte med två assist och det avgörande straffmål, i Timrå svarade Fredrik Bremberg för två assist i strafförlusten mot Luleå.

Kvällens två matcher tillhörde omgång 21 av Elitserien 2011/2012.

Pigg insats av MODO:s nyförvärv

MODO:s nyförvärv Mattias Ritola och Björn Svensson fick en kalasstart på sin karriär i Örnsköldsvik. Ritola vann en tekning i powerplay, Thomas Pöck avlossade ett skott och Svensson styrde snyggt in 1-0 tidigt i matchen mot HV71.

I mittperioden kvitterade HV71 innan MODO återtog ledningen efter en total dominans spelmässigt, hela 21-5 i skott i mittperioden. Junioren Jesper Olofsson gjorde MODO:s andra mål och sitt första i Elitserien någonsin.

Det blev riktigt dramatiskt i slutet av den tredje akten och HV:s Jesper Fasth kvitterade till 3-3 med bara 20 sekunder kvar av ordinarie tid. Förlängningen slutade mållös och en spännande straffläggning avslutades med att Mattias Ritolas andra straffmål på tre försök blev matchavgörande.

– Klantigt av oss egentligen, men vi kommer tillbaka och fick en vinst. Det var det viktigaste, sa Ritola till CANAL+ efter matchen angående den tappade ledningen i tredje perioden.

– Vi har ett jättebra lag och kanonsammanhållning, vi måste bara spela en bättre tredjeperiod och tighta till där bak.

Bremberg flerfaldig framspelare

Nyförvärven i Timrå och Luleå gjorde kanske inte riktigt lika mycket väsen av sig som MODO:s, men Timrås Fredrik Bremberg fick en assist på Elias Granaths kvitteringsmål till 1-1 i den andra perioden.

Samme Bremberg spelade dessutom fram till mycket viktiga 2-2 i slutskedet av tredje perioden, när Luleå såg ut att gå mot en trepoängare.

Även matchen i Medelpad gick till sist till ett straffavgörande och där blev Sebastian Enterfeldt segerskytt i den tredje straffomgången.