Nedsläpp: Bra form ställs mot segersvit

18 november 2011 18:07

Tre matcher under fredagskvällen inleder omgång 22. Seriens formstarkaste lag Brynäs ställs mot Färjestad, ett lag som Gävlelaget har tre raka hemmaförluster mot. En bra formkurva ställs mot en segersvit. Övriga matcher är Växjö-Djurgården och Frölunda-Skellefteå.


I Läkerol Arena ställer Brynäs i stort sett samma lag på benen som i senaste matchen. Den enda ändringen är att Sebastian Wennström byter plats med Mats Lavander. Hemmalaget är seriens formstarkaste lag och gästerna Färjestad, men fortsatt manfall i laguppställningen, har inte fått det att stämma på bortais än så länge och i den senaste matchen mellan lagen (i Karlstad) avgick Brynäs med segern. Däremot har Färjestad vunnit de tre senaste matcherna på bortais mot Gävlelaget.

Även Växjö mönstrar samma manskap som senast. Andremålvakten Oscar Alsenfeldt är dock tillbaka efter sjukdom. Djurgården, som vann det senaste mötet lagen emellan med 2-1, ställer precis som hemmalaget samma lag på isen som i senaste matchen.

Frölunda får tillbaka backen Henrik Tömmernes och forwarden Johan Sundström. Seriens i särklass starkaste hemmalag tar emot ett av seriens starkaste bortlag, Skellefteå. Gästerna får klara sig utan backen Hannu Pikkarainen och gör en hel del förändringar i formationerna. Bland annat får Lee Goren nöja sig med fjärdekedjan ikväll.

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens nya web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär denna att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre.

Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Följ matcherna via Elitserien Arena

Kvällens matcher följer du i textform via vår nya tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den match som önskas i listan överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".