Resultat: Maximal utdelning för bottenlagen

19 november 2011 18:29

Det blev jackpott för bottenlagen under eftermiddagen. Både MODO och Timrå lyckades vinna på bortais mot AIK respektive Linköping. Resultaten innebär att det tightar till sig kring bägge strecken.

En bra period räckte inte för AIK

Det var MODO som inledde bäst på Hovet och gästerna inledde också målskyttet, genom en styrning i numerärt överläge. AIK fick jobba sig in i matchen och lyckades att kvittera innan den första perioden var över.

I den andra perioden var det återigen MODO som tog tag i matchen och denna gång höll man taktpinnen hela perioden. Två snygga mål, varav ett superläckert klapp-klapp-spel mellan Ritola och Schremp, och MODO var i förarsätet med två måls marginal.

I den tredje perioden kommer AIK ut som ett nytt lag, med pigagre ben och bättre fart. McDonell reducerar i numerärt överläge och sedan var jakten igång. Chanser saknades inte, bland annat hade AIK en puck i stolpen, men MODO höll undan. Sista målet, 2-4, satt i öppen kasse. Tre poäng till MODO som nu går upp samma poäng som AIK i tabellen.

Söderberg nedkämpad av Timrå i comebacken

Carl Söderberg var tillbaka i Linköping och i Cloetta Center hoppades de flesta att han skulle bidra med att få igång målskyttet för hemmalaget. Inledningsvis såg det bra ut för LHC som skapade fler chanser och var det bättre laget i den första perioden, men Timrå stretade emot bra och hade faktiskt med sig en 1-0-ledning in i period 2.

I mittenakten inledde hemmalaget med en kanonad av chanser mot Joakim Lundström i Timrå-målet. Lundström stod emot i 5½ minut då kvitteringen kom från Niclas Hävelid. Gästerna hade problem men lyckades att resa sig och jämnade ut spelet mot slutet, dessutom lyckades man sätta 2-1 genom en styrning av Timo Pärssinen.

I den sista perioden verkade hemmalaget ha bränt sitt krut, medan gästerna hade energi av segervittring.Timrå gör också 3-1 genom en snygg prestation från Max Friberg och då kändes det avgjort. Linköping gjorde en sista kraftansamling mot slutet, men enbart för att se 4-1 sitta i öppen kasse. Timrå knep en mycket skön och viktig seger. Linköping är nu indraget i kampen kring slutspelsstrecket och har inte speciellt långt ner till kvalstrecket.