AIK: "Vi får se vem som står på lördag"

17 februari 2012 13:29

I torsdagens stockholmsderby saknade AIK Christian Sandberg, Viktor Fasth, Dick Tärnström och Markus Svensson. "Dick och Viktor var med och tränade i dag (läs fredag), men vi får se vem som står i mål på lördag" säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till Hockeyligan.se.


Inför lördagens hemmamatch mot Linköping verkar alltså AIK få tillbaka Dick Tärnström, men den stora frågan är ändå givetvis vem som kommer att vakta kassen mot LHC.

- Dick var med och tränade i dag, så han är redo igen. Även Viktor var med och tränade, men vi får se vem som står mot Linköping. Hur som helst är det något som vi bestämmer på matchdagen. Men eftersom Svensson fortfarande är krasslig blir det Viktor eller Lundström som står. Gällande Sandberg så blir han borta någon vecka till, säger Gozzi.

37 räddningar av Lundström

"Gnagets" tredjemålvakt, 19-årige Niklas Lundström, stod till slut för inte mindre än 37 räddningar och var således en stor anledning till att AIK besegrade (4-1) rivalen Djurgården.

- Niklas var riktigt bra och det var jättekul att se honom leverera även på A-lagsnivå. Vi tror på våra målvakter och inför transferstoppet resonerade vi så att vi hellre tar upp en junior än värvar någon utifrån.

Varför vann ni matchen mot Djurgården?
- Vi är nog lite mer i mental balans och jag tror att det var det som fällde avgörandet. Djurgården såg väldigt sköra ut efter vårt 1-1-mål.

Närmast väntar alltså Linköping på lördag, hur ser du på matchen?
- Ännu en streckmatch där mycket står på spel, så det gäller att ha koll på nerverna. Men vi har en bra känsla i truppen och självklart går vi för seger.

Mer läsning:

AIK:s målvaktshjälte: "Största jag varit med om"