Norberg: "Jonte" är en glad känslomänniska

1 december 2011 13:40

Veckans Elitserieprofil Jonathan Hedström har börjat resan tillbaka mot toppen. Och Timrås sportchef Kent "Nubben" Norberg, som följt "Jonte" på nära håll genom åren, anser att han är på god väg. "Jag tycker att hans toppar i dag är lika bra som när han var som bäst", säger Norberg till Hockeyligan.se.


Duon träffades över en lunch i somras och satte sig ner för att prata. Det märktes snabbt att Hedström var sugen på att testa Timrå igen efter att ha representerat Asplöven i division 1, berättar Norberg.

- Vi sa att det i så fall skulle bli någon form av tryout-lösning och att det skulle ske på våra premisser den här gången. Det var han positiv till, och sen gick det kanske snabbt, förklarar nuvarande sportchefen.

Hedström förlängde avtalet i september och har kontrakt med Timrå över säsongen, en värvning som klubben knappast ångrar i dag, fem mål och åtta assist senare.

– Han har varit jättebra, inte bara i matchen mot Linköping. Sen har han perioder då han somnar in, men i det stora hela har det verkligen varit bra, säger Norberg, som menar att just jämnheten är den del som 33-åringen kan utveckla.

– När han var som bäst kanske han var lite jämnare. Jag tycker topparna i dag är lika bra som när han var som bäst, det måste jag säga, men skillnaden mellan när han är bra och dålig kanske är lite större i dag.

Hur vill du beskriva honom som människa?
- Man kan beskriva honom som en glad känslomänniska. Jag har aldrig haft några problem med Jonte. För att han ska trivas och prestera så måste han må bra. Så är det med alla spelare, men Jonte är kanske lite känsligare för det.

Vissa menar att han bör få chansen i landslaget. Vad är din inställning?
- Om man är bra i Elitserien, och det har Jonte varit, så tycker jag att man ska vara aktuell. Om han forsätter som på slutet och Mårts vill ha honom så ska han vara det.