Nedsläpp: Alla blickar mot Hovet

28 februari 2012 18:02

Av kvällens fem elitseriematcher hamnar störst fokus oundvikligen på den på Hovet mellan Djurgården och Linköping. I potten ligger tre poäng som mycket väl kan bli avgörande i kampen om att undvika Kvalserien. Hockeyligan.se ger er läget i lagen inför kvällen!


Vi inleder dock i norr där Luleå jagar vidare i jakten på serieseger. Man gör det utan bröderna Chris (avstängd) och Cam Abbott (långtidsskadad) samt finländarna Joonas Vihko och Sami Sandell. David Rautio ersätter Jonas Gustafsson i kassen.

Timrå har - som vanligt den här säsongen - en ganska diger frånvarolista att ta hänsyn till. Den består av Fredrik Bremberg, Andreas Molinder, Antti Halonen, Johan "Gnagarn" Andersson, Johan "Bagarn" Andersson och Johan Motin. Fokus för medelpadingarna är att hitta en vinnande trend inför Kvalserien. Enda ändringen jämfört med matchen mot AIK är att Aleksis Ahlqvist utgår ur laguppställningen.

Skellefteå saknar Hannu Pikkarainen

Dryga tio mil därifrån tar sig Skellefteå an HV71 i en match som är en kamp om att placera sig topp-fyra och få en extra hemmamatch i en eventuell sjunde och avgörande SM-kvartsfinal. Hemmalaget får tillbaka Fredrik Styrman som har varit skadad medan Rasmus Edström saknas sedan tidigare. Fredrik Hynning står utanför laget och inte heller Hannu Pikkarainen finns med i uppställningen.

HV71 saknade Jesper Fasth, Sebastian Strandberg, Johan Lindström, Adam Almqvist, Mikko Luoma och Jesper Thörnberg senast. Den sistnämnde gör comeback i kväll och ersätter Jonathan Tholander.

Skadeproblem i Brynäs

Hemmalaget Brynäs jagar en så bra placering i toppen som möjligt och får tillbaka Andreas Dackell och Sebastian Lauritzen i kvällens match. Men - det finns fortfarande några jobbiga skador att ta hänsyn till. Närmare bestämt på Calle Järnkrok, Simon Bertilsson, Jonathan Granström och Mats Lavander.

AIK är hårt drabbat av skador och sjukdomar. Christian Sandberg, Johannes Salmonsson, Fredrik Carlsson, Fredrik Svensson och Daniel Bång saknas sedan tidigare och nu konstaterar vi att inte heller Daniel Rudslätt finns med i laguppställningen. Nicklas Heinerö kommer därmed in i laget.

Alla blickar mot Hovet

Och så har vi matchen med stort M, den mellan Djurgården och Linköping. Förutsättningarna är enkla: segraren skaffar sig ett gyllene läge att undvika spel i Kvalserien senare i vår. Djurgården kommer till spel utan Fredrik Claesson och duon Christian Eklund och Mattias Carlsson som inte finns med i uppställningen. Pontus Åberg är extraforward medan Ludwig Blomstrand kommer in i fjärdekedjan.

Linköping saknar Mikael Håkanson sedan tidigare. Christian Engstrand är tillbaka i laguppställningen och Pär Arlbrandt inleder som extraspelare.

– Jag hoppas på att hinna spela igen innan Elitserien är över, men vi får se om det blir så, sa Håkanson till Hockeyligan.se tidigare i dag.

– Det kommer att bli en rolig batalj, där det gäller att gå in med hundra procent. Djurgården brukar alltid vilja öppna i ett rasande tempo och det gäller att vi är med där. Hur som helst är det hög tid att bryta vår förlustsvit på Hovet (red anmärkning: inför kvällens match har Djurgården åtta raka hemmasegrar mot Linköping).

Två norrmän saknas i Färjestad

I Karlstad ska Växjö försöka krympa avståndet till MODO på slutspelsplats - och till sin hjälp har man en helt frisk trupp sånär som på långtidsskadade Jan Urbas. Oscar Alsenfelt ersätter Martin Gerber i mål och Tomas Netik inleder som extraspelare. Peter Ölvecky finns inte med i uppställningen.

Hemmalaget Färjestad saknar norrmännen Anders Bastiansen (hjärnskakning) och Marius Holtet (privata skäl). Däremot är Oscar Klefbom tillbaka.

Följ matcherna via Elitserien Arena

Tisdagens fem matcher följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".