Timråmålvakten: "Kniven mot strupen just nu"

15 februari 2013 17:40

Timrå är näst sist i Elitserien men har fortfarande en chans att undvika Kvalserien. Laget kommer senast från 1-3 förlust mot Luleå men har tre segrar på de fyra senaste matcherna. Under lördagen står bottenkonkurrenten Rögle för motståndet, ett lag som Timrå har tre segrar mot den här säsongen. "Egentligen tycker jag att vi har spelat ganska bra hela tiden" säger Timråmålvakten Joakim Lundström till Hockeyligan.se.


Timrå har nu tre segrar på kontot på de fyra senaste matcher och har fått upp farten mot slutet av serien. Man har fortfarande en chans att slippa spela kvalspel men värt att notera är att tre av de fyra bottenlagen har börjat hitta formen inför slutspurten. Tabellnian AIK har fem raka segrar och serietian Växjö har tre vinster på de fem senaste matcherna. Timrås målvakt Joakim Lundström har dock svaret på varför laget har fått upp farten mot slutet.

– Egentligen tycker jag att vi har spelat ganska bra hela tiden men inte haft det där lilla extra som har krävts. På slutet har vi haft lite puckar som studsat in och dessutom haft flyt i defensiven. Sedan har vi spelat lite bättre hemma, man kan säga att vi har försökt spela lite mera som vi har gjort borta fast nu på hemmaplan. Matt Murley har dessutom betytt mycket för vårt anfallsspel sedan han anslöt, han har tillfört en ny dimension.

"Helt plötsligt kan det skilja fyra poäng"

Timrå kämpar för att slippa kvalspel framåt våren och man har hittat formen mycket lägligt. Tyvärr ur medelpadingarnas synvinkel har även bottenkonkurrenterna Växjö och AIK gjort detsamma. Lundström har dock en teori varför lagen utanför slutspel har gått bättre mot slutet.

– Det kanske har att göra med att lagen på den övre halvan av tabellen är relativt säkra på sina positioner. De krigar inte längre lika mycket för att ta sig till slutspel medan vi där nere verkligen har kniven mot strupen just nu.

Så det har med desperation att göra?
- Ja precis, något åt det hållet! Jag vägrar att se det som att loppet är kört redan nu. Kan vi vinna på lördag och sedan besegra Växjö nästa vecka så kommer läget se annorlunda ut. Helt plötsligt kan det skilja fyra poäng upp till säker mark om resultaten går med oss. Allt kan fortfarande hända.

Under lördagen står Rögle för motståndet när Timrå reser till Ängelholm. Senaste gången lagen möttes vann Rögle och plockade därmed sin första vinst mot medelpadingarna för säsongen. Men Lundström och hans Timrå ska göra allt för att poängen ska hamna hos de rödvita.

– Vi är helt klart revanschsugna inför matchen mot Rögle. Vi måste fokusera på vårt spel, vi har en bra defensiv och måste ta till vara på de chanser vi får framåt. Jag tycker också att vårt anfallsspel har varit mycket bättre mot slutet med.