Starkbaum till MODO - Forsberg lånas ut till SSK

24 april 2012 18:00

MODO har kontrakterat den österrikiske landslagsmålvakten Bernhard Starkbaum som närmast kommer från spel i Villacher SV. "Bernhard är en intressant målvakt som vi hoppas och tror ska utvecklas ytterligare under MODO Hockeys målvaktsprogram. Vi har scoutat honom under året och gillar det vi har sett" säger MODO:s GM Markus Näslund till klubbens hemsida.


26-årige Bernhard Starkbaum hade den gångna säsongen bäst räddningsprocent i den österrikiska ligan (93,6 procent) och så sent som förra veckan var han med och spelade upp Österrike i A-VM.

Starkbaum är född och uppvuxen i Wien och kommer nu att göra sin första säsong utanför hemlandet. Burväktarens kontrakt med MODO sträcker sig över säsongen 2013/14.

Forsberg lånas ut till Södertälje

Örnsköldsvikslaget har därmed nu tre målvakter kontrakterade – Oscar Alsenfelt, Bernhard Starkbaum och Anton Forsberg. Den sistnämnde får inrikta sig på spel i HockeyAllsvenskan.

– Anton kommer att lånas ut till Södertälje. Både vi och Anton känner att han är i en ålder där han behöver matcher kontinuerligt. Därför känns det bra att vi har nått den här lösningen, säger Markus Näslund till MODO:s hemsida.

Mer läsning om MODO:

Kempe går från Djurgården till MODO
Jens Westin förlänger med MODO
Ole-Kristian Tollefsen byter MODO mot FBK
Per-Åge Skröder stannar i MODO
Torp klar för MODO - Andersson lämnar MODO