Enterfeldt går från Luleå till Brynäs

25 april 2012 14:03

Brynäs första nyförvärv inför nästa säsong stavas Sebastian Enterfeldt. Forwarden lämnar Luleå och återvänder till Brynäs och har skrivit ett kontrakt på två år. "Det känns jättebra att få hem Sebastian till Gävle. Han är en spelare med ruskigt bra karaktär, ett stort hockeyhjärta och en kille som verkligen vill vinna" säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till klubbens hemsida.


Sebastian Enterfeldt kommer ursprungligen från Valbo i Gävle och han kom till Brynäs som U16-spelare, säsongen 03/04. Han gick sedan Brynäs hockeygymnasium och spelade både med Brynäs J18 och Brynäs J20. Totalt blev det också sju elitseriematcher med A-laget innan han fortsatte sin hockeykarriär i allsvenska Almtuna.

Efter tre år i Almtuna blev det två år i Luleå och nu kommer han alltså tillbaka till den klubb där han har fostrats.

– Det känns verkligen jättekul att han har bestämt sig för att flytta hem och komma tillbaka till Brynäs. Jag hade förmånen att jobba med honom när jag var juniortränare och sedan har jag följt honom noga på hans resa. "Sebbe" är en mycket ödmjuk och lojal lagspelare som alltid ger sitt yttersta och han har utvecklats enormt de senaste åren. Han kommer att bli en viktig förstärkning i vårt lagbygge inför nästa säsong, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson till gävlelagets hemsida.

Den gångna säsongen stod Enterfeldt för 26 poäng (10+16) på 50 matcher för Luleå.

– Det känns riktigt kul. Brynäs visade intresse för mig tidigt och hela klubben är inne i en positiv trend just nu. Det känns riktigt bra att vara tillbaka hemma och det blir väldigt inspirerande att vara med och bygga vidare på den bedrift laget gjort den här säsongen, säger Enterfeldt.

Mer läsning om Brynäs:

Från Brynäs till Timrå för Rohdin och Carlsson
Nordquist vill stanna i Brynäs - men först Vegas
Brynäs svenska mästare i ishockey 2012