Alla kandidater till Årets räddning 2020/2021

13 april 2021 15:59

Vi har bjudits på en hel del spektakulära räddningar under SHL-säsongen 2020/2021 och varje vecka har besökarna på SHL.se kunnat rösta fram Veckans räddning. Vinnarna från dessa omröstningar har sedan haft chansen att komma med som kandidat till Årets räddning. Tidigare har sex räddningar tagit sig vidare till att tävla om Årets räddning - här redovisas även de sex resterande kandidaterna.


Varje säsong koras Årets räddning i SHL. Uttagningar till den slutliga omröstningen har skett under säsongens gång där sex kandidater plockats ut, och vi presenterar härmed de resterande sex kandidaterna där två är tidigare veckovinnare och fyra är redaktionens val.

Tidigare uttagna kandidater till Årets räddning:

Henrik Haukeland, Färjestad, mot Brynäs den 26 september
Hugo Alnefelt, HV71, mot Växjö den 29 oktober
Mantas Armalis, Djurgården, mot Brynäs den 24 november
Henrik Haukeland, Färjestad, mot Rögle den 15 december
Axel Brage, Leksand, mot Skellefteå den 30 december
Joe Cannata, Oskarshamn, mot Växjö den 30 januari

Sex nya kandidater till Årets räddning:

Två veckovinnare:
Janne Juvonen, Leksand, mot Frölunda den 6 februari
Gustaf Lindvall, Skellefteå, mot Oskarshamn den 20 mars

Redaktionens val:
Jesper Wallstedt, Luleå, mot Örebro den 15 oktober
Christoffer Rifalk, Rögle, mot Malmö den 10 november
Niklas Svedberg, Djurgården, mot Frölunda den 15 december
Hugo Alnefelt, HV71, mot Färjestad den 20 februari

Var med och rösta!

Omröstningen sker i sex matcher där varje räddning möter en annan i en utslagstävling. Omröstningen startar imorgon, men kolla redan nu in alla räddningar så du vet vilka som är dina favoriter.

Omröstningen startar kl 15:00 på onsdagen. Vilka som kommer att möta varandra berättar vi när omröstningen startar.

Kvartsfinalerna pågår till måndagen den 26 april då semifinalerna tar vid. Dessa pågår till måndagen den 3 maj. Efter det pågår finalomröstningen, där tre räddningar återstår, ända fram till SHL Awards senare i maj.

Så har det gått till

– På måndagar har de fem snyggaste räddningarna från föregående vecka tagits ut och presenterats i ett videoklipp på SHL.se

– En omröstning har startats där besökarna har haft möjlighet att påverka vilka räddningar som ska gå vidare.

– Efter en veckas omröstning har vi haft en vinnare som titulerats Veckans räddning. Sen har samma procedur inletts igen med fem nya kandidater och en ny omröstning.

– Vid varje landslagsuppehåll samt efter SHL:s grundserie har vi tagit ut två räddningar av vinnarna från Veckans räddning som gått vidare till att tävla om Årets räddning. Redaktionen kompletterar sedan med att ta ut fyra ytterligare räddningar som tidigare figurerat i omröstningarna så att vi totalt har tolv räddningar till slutspelet av Årets räddning.