Nedsläpp: Håkanson skriver elitseriehistoria

26 december 2011 15:00

Linköpings forward Mikael Håkanson blev historisk före jul när han tangerade Roger Åkerströms notering på 804 spelade matcher i Elitserien. I eftermiddag gör veteranen sin 805:e på Hovet i Stockholm och blir därmed ensam om det åtrovärda rekordet. Hockeyligan.se ger dig läget i lagen inför nedsläpp!


Håkanson hyllades redan i matchen mot Brynäs innan jul (bilden) då han alltså tangerade rekordet. I eftermiddagens match är "Musse" uppsatt i LHC:s fjärdekedja, vilket innebär att han blir ensam om det. Observera att matchen mellan Djurgården och Linköping börjar redan klockan 15:30.

Ett flertal spelare debuterar för sina nya klubbar i eftermiddag. Timrå har en diger frånvarolista och välkomnar nyförvärvet Andreas Molinder, från LHC, in i laguppställningen mot Frölunda i Scandinavium. I Karlstad är det dags för kanadensaren Stefan Meyer att presentera sig för hemmapubliken, medan bortapubliken får ett kärt återseende i poängkungen Joakim Lindström när det är dags för SM-finalrepris mellan Färjestad och Skellefteå.

Frölunda får tillbaka ett flertal spelare från skada, däribland målvakten Frederik Andersen och backen Patrick von Gunten. Douglas Lögdal kommer in i Timrås uppställning. Skellefteå får klara sig utan skadade trion Fredrik Styrman, Lee Goren och Melker Karlsson.

HV71 vaskar om en fel i formationerna, vilket bland annat märks genom att lagkaptenen Johan Davidsson tar plats mellan Jesse Joensuu och Jason Krog.

MODO saknar, enligt laguppställningen, sin målvakt Mikael Tellqvist. Inte heller backen Freddy Meyer står uppsatt i laget. In kommer Ludvig Byström och Måns Krüger.

Annandagens matcher är:

Djurgården-Linköping (15:30)
Frölunda-Timrå
Färjestad-Skellefteå
HV71-Växjö
Luleå-MODO

Följ matcherna via Elitserien Arena

Annandagens matcher följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play. För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien.

Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Coach Le Mat

Coach LeMat är ett spel på Internet som baseras på händelserna i Elitserien i ishockey. Här kan du tävla i hockeykunskaper med dina vänner och arbetskamrater i interna ligor, samt mot alla andra spelare i en nationell turnering.

I Coach LeMat sätter man ihop fiktiva sexmannalag med spelare från Elitserien. Lagen får poäng utifrån hur väl spelarna gör ifrån sig i den riktiga Elitserien. Fina priser finns att kamma hem för de deltagare som är riktigt framgångsrika i poängplockandet!

Att delta i Coach LeMat kostar bara 30 kronor per rond och lag, eller 100 kronor för en hel säsong bestående av tre ronder plus slutspel. En rond är ungefär två månader lång och består av ett antal matchdagar.

Kontakta redaktionen

Vill du nå oss i redaktionen kan du alltid kontakta oss via e-post på [email protected] eller vår sida på Facebook.